LIFESTYLE 18 octombrie 2015

3 dintre cele mai frecvente greşeli pe care le facem la micul dejun

de Covasna Media | 205 vizualizări

Mic-dejunul este sursa de energie pentru întreaga zi, aşa încât, indiferent cât de aglomerate ar fi dimineţile, hrana nu trebuie să lipsească din prima parte a zilei, dacă vrem să avem avem un stil de viaţă sănătos. De asemenea, este important să ştim cum ne luăm cel mai bine aportul de ener­gie din alimentele indicate spre a fi consumate dimineaţa.

Iată care sunt 3 dintre cele mai des întâlnite greşeli pe care le facem la micul dejun.

1. Prima greşeală este cea mai gravă şi anume, să sărim peste mic-dejun, în ideea că aşa reuşim să consumăm mai puţine calorii pe durata întregii zile. Ceea ce trebuie să ştim, însă, este că rezultatul merge în sens invers planului nostru. Cercetătorii del a Imperial College London arată că oamenii care nu consumă mic-dejun sunt mai predispuşi să consume alimente bogate în calorii de-a lungul zilei şi cedează mult mai uşor în fata tentaţiilor culinare pe care, de altfel, plănuiau să le evite. Această tendinţă duce la acumularea de grăsimi şi pune în pericol orice plan de urmare a unei diete de slăbit.

2. O altă greşeală este prepararea unui mic-dejun cu un conţinut bogat de zahăr. Deşi ideea de a mânca o brioşă la cafeaua de dimineaţă sună apetisant, poate ar fi mai bine să optăm pentru un mic dejun cât mai natural, încercând să ne luăm aportul necesar de zahăr din fructe. În conformitate cu American Heart Association, femeile nu ar trebui să consume mai mult de 6 linguriţe de zahăr pe zi. Pentru a respecta acest lucru nu trebuie să evităm dulciurile în totalitate, dar putem, în schimb, să optăm pentru ciocolată amară şi îndulcitori naturali, precum mierea, scrie Medlive.

3. O altă greşeală des întâlnită în zilele noastre este mic-dejunul mult prea sărac în calorii. Fie că este vorba de lipsa de timp, ori de aceeaşi do­rinţă des întâlnită de a încerca să pierdem în greutate, această greşeală reflectă lipsa de informare în privinţa aportului caloric potrivit pentru mesele din fiecare parte a zilei. Simplu spus, expresia „mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ, iar cina ca un cerşetor” este cea mai importantă lecţie pe care trebuie să o avem în vedere, dacă punem accentul pe stilul de viaţă sănătos. Astfel, cercetătorii israelieni au arătat, în urma unui studiu efectuat recent, că femeile supraponderale care consumă mai multe calorii la mic-dejun decât la cină, pierd mult mai rapid în greutate, în special din zona taliei, decât cele care respectă un număr de calorii pe zi, dar le consuma într-un mod dezorganizat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.