LIFESTYLE 5 noiembrie 2013

15 situaţii în care nu trebuie să îţi ceri scuze

de Covasna Media | 1249 vizualizări

Statisticile arată că femeile îşi fac mai des „mea culpa” comparativ cu bărbaţii. Inspiră-te din atitudinea lor şi nu-ţi mai pierde energia pe lucruri care nu au prea mare importanţă!

1. Când vrei să plăteşti doar atât cât ai mâncat 

Să zicem că atât tu, cât şi prietena ta, v-aţi cumpărat câte o rochie de la un boutique foarte chic. Rochiţa ei a costat mult mai mult decât a ta, cu toate astea nu te-ai oferi să împărţi la doi suma celor două rochii, nu? Atunci, de ce ar trebui ca atunci când mâncaţi împreună să împărţiţi în mod egal nota de plată? Corect ar fi ca fiecare dintre voi să plătească atât cât consumă.

2. După ce ţi-ai demonstrat punctul de vedere 

Una dintre cele mai satisfăcătoare fraze pe care poţi să le auzi de la cineva este: „Am greşit, tu aveai dreptate”. Nu te obosi încercând să faci persoana care a greşit să se simtă mai puţin vinovată. Ai avut dreptate, bravo ţie, nu ai de ce să-ţi ceri scuze.

3. Înainte să-ţi oferi părerea 

Dacă o prietenă te întreabă ce părere ai despre tipul cu care iese, nu „cosmetiza” adevărul spu­nându-i: „Îmi pare rău, dar...”. Păstrează-ţi tactul, dar fii fermă şi consideră-te o prietenă adevărată tocmai pentru că îi arăţi de ce ar merita un tip mai bun.

4. Când vrei să refuzi ceva

Nu-ţi irosi energia scormonind după scuze politicoase atunci când nu vrei să participi la nu ştiu ce petrecere sau când nu ai chef să ieşi în oraş. Prezenţa ta undeva unde nu te simţi bine să te afli nu te ajută cu absolut nimic.

5. Când arăţi indulgenţă pentru gusturile îndoielnice 

O obsesie pentru un serial pueril şi superficial, obiceiul de a-ţi verifica zilnic horoscopul, tendin­ţa de a inhala diverse mirosuri ciudate atunci când ştii că nimeni nu te vede... Arată-ne o persoană care n-are măcar o singură plăcere vinovată, şi-ţi vom indica un snob plictisitor pe care nimeni nu-l suferă.

6. În timp ce-ţi faci iubitul să te aştepte 

Priveşte lucrurile din perspectiva următoare: de fapt, îi faci o favoare - astfel are timp să vadă finalul meciului, să mai deschidă o bere sau pur şi simplu să te urmărească timp ce... te îmbraci.

7. După ce elimini câţiva prieteni de pe lista FB

Cei cu adevărat enervanţi din acest scenariu sunt cei care-şi pun statusuri lăudăroase, care îşi schimbă poză de profil o dată pe oră şi cei care „cerşesc” like-uri.

8. Când urăşti un show pe care toată lumea îl iubeşte 

„Narcisa sălbatică”? „Iubire şi onoare”? Dacă aceste seriale sunt într-adevăr opere de artă, cu sigu­ranţă că pot supravieţui criticilor.

9. Când nu răspunzi pe loc unui SMS 

De ce să răspunzi instant unui SMS? Pentru solicitări urgente, există o funcţie super-tare pe care o au toate te­lefoanele mobile şi cu care poţi efectiv să suni o persoană! Dacă cineva vrea neapărat să dea de tine, te va suna, nu-ţi va scrie un mesaj aşteptând ca apoi să fie sunată.

10. În ziua de salariu 

Nu te simţi prost că ai mai mulţi bani decât prietenii tăi. Cuvântul cheie de aici e „câştig”. Fii mândră de salariul tău! Ai muncit pentru banii ăia, nu trebuie să-i ţii ascunşi...

11. Când comanzi un cocktail fancy la un bar 

Dacă persoana care stă în spatele tejghelei răspunde la apela­tivul de „barman”, atunci ar trebui să poată să-ţi facă un Apple Martini!

12. Dacă pur şi simplu un tip nu ţi se pare atrăgător 

Faptul că e amabil, bine îmbrăcat şi provine dintr-o familie bună nu va compensa niciodată pentru faptul că nu te atrage fizic deloc.

13. Când munceşti în timpul vacanţei 

Da, e aiurea când prietenii te aşteaptă la o terasă în timp ce tu cauţi un business center cu wireless, dar tocmai conştiinciozitatea ta e motivul pentru care încă ai job.

14. Când eşti foarte posesivă cu garderoba ta 

Dacă se întâmplă că cineva să verse Pinot Noir pe rochia semnată de designerul tău preferat, atunci... ar fi bine să fii tu cea vinovată, şi nu altcineva.

15. După ce recunoşti că nu ai nicio tragere de inimă să găteşti... vreodată 

De ce să te speteşti ore în şir în bucătărie pentru a găti ceva ce e mai puţin gustos decât o delicioasă mâncare chinezească primită... direct la uşă? Nu-ţi cere scuze că nu ştii sau nu vrei să găteşti - este opţiunea personală a fiecăruia dintre noi.

(cosmopolitan.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.