LIFESTYLE 12 octombrie 2014

13 lucruri surprinzătoare pe care le poţi face cu cojile de banană

de Covasna Media | 779 vizualizări

Ai impresia că o coajă de banană are menirea doar să protejeze fructul, după consumul acestuia locul ei fiind la gunoi? Ei bine, există lucruri surprinzătoare pe care le poţi face cu cojile de banană, scrie lyla.ro.

Banana poate fi considerat un fruct-minu­ne, cea verde fiind eficienta în prevenirea, dar şi în tratarea ulcerului, precum şi în suprimarea pietrelor la rinichi. În timp ce banana verde este un bun antidiareic, fructul copt protejează pielea împotriva radiaţiilor solare. Mai mult, are numeroşi antioxidanţi, contribuind la încetinirea ritmului de îmbătrânire a celulelor. Indiferent că ştim sau nu benefiicile bananei, atunci când consumăm acest fruct, aruncăm din obişnuinţă coaja, fără să avem habar de utilităţile multiple ale acesteia.

1. Atenuează mâncă­rimile şi iritaţiile – dacă te-a pişcat un ţânţar sau o altă insectă, tamponează zona cu coajă de banană, pentru că va ajuta la reduce­rea mâncărimii şi a iritaţiei.

2. Albeşte dinţii – freacă bucăţi dintr-o coajă de banană pe dinţi, timp de două minute pe zi, de fiecare dată când te speli pe dinţi. Coaja de banană conţine magneziu şi potasiu care contribuie semnificativ la curăţarea smal­ţului dentar.

3. Tratează vânătăile şi alte răni - fiind bogată în potasiu, coaja de banană accelerează procesul de vindecare a rănilor apărute la nivelul pielii.

4. Tratează acneea – masează delicat zona cu probleme de acnee timp de zece minute cu o coajă de banană şi apoi lasă substanţa să acţioneze cât mai mult timp posibil până să te speli. Repetă această activitate zilnic şi vei scăpa de acnee.

5. Îndepărtează negii – ia o bucată de coajă de banană, pune-o peste neg şi fixeaz-o cu un plasture sau un pansament. Dacă ţii coaja de banana legată de neg în fiecare noapte, timp de o săptămână, vei scăpa de această problemă inestetică datorită conţi­nu­tului ridicat de potasiu pe care-l are.

6. Te scapă de coji – dacă ai cojiţe la nivelul labei piciorului, spre exemplu, poţi pune o coajă de banană pe acestea. Enzimele din coajă te vor ajuta să le îndepărtezi cu uşurinţă, netezindu-ţi astfel pielea.

7. Lustruieşte pantofii – freacă partea interioară a coajei de banană pe un pantof de piele şi vei vedea instant cât de strălucitori vor deveni. Partea cea mai bună? Îţi poţi curăţa pantofii de piele indiferent de culoarea lor.

8. Frăgezeşte carnea – pune o coajă de banana într-o tigaie încinsă şi mai apoi pune carnea. Astfel, aceasta nu se va întări sau usca deloc.

9. Curăţă plantele din casă – în loc să ştergi frunzele plantelor din casă cu o cârpă, mai bine le ştergi uşor cu interiorul unei coji de banană.

10. Lustruieşte argintăria – spune „Adio!” scrumului de ţigară şi/sau pastei de dinţi, coaja de banană este ideală pentru lustruirea obiectelor din argint, fără să le fie atacată suprafaţă în niciun fel.

11. Lustruieşte pielea – freacă partea exterioară a cojii de banană pe geaca ta de piele sau chiar de mobila ta din piele şi vei devea cum se curaţă şi se înmoaie materialul.

12. Hrăneşte solul – ai curte şi vrei ca în zona verde să crească cât mai multe plante? Atunci aruncă fără jenă coji de banană pe jos, pe pământ. Acestea se des­compun foarte repede şi oferă solului nutrienţi esenţiali.

13. Atenuează problemele de prostată – lărgirea prostatei indusă de testosteron poate fi suprimată prin consumul de coajă de banană.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.