10 motive să nu faci duş zilnic
Dacă nu faci duş zilnic, află că nu trebuie să te consideri mai puţin îngrijită. Iată 10 motive care susţin acest lucru şi care ne arată că duşul zilnic nu este ceva fără de care nu poţi trăi. Oricât de ciudat ţi se pare, cei care au spus asta sunt oameni avizaţi, dermatologi în special.
1. Spălatul în exces, spun specialiştii, e o normă impusă de societatea în care trăim. Exceptând situaţia în care nu mergi la sală zilnic, nu e obligatoriu să faci duş în fiecare dimineaţă sau seară.
2. Dacă nu faci duş zilnic, îţi protejezi pielea. Dacă eşti super curat, nu mai permiţi bacteriilor „bune“ să-şi facă datoria. Să te apere de infecţii şi de chimicalele pe care multe produse de îngrijire le conţin.
3. Pielea ţi se usucă mai repede. Apa, prea multă, usucă pielea, o irită. Iarna, în special, nu ai nevoie de asta.
4. Nu e bine pentru părul tău. Dacă te speli zilnic pe cap, părul se îngraşă mai repede, devine mai sensibil şi mai vulnerabil la factorii externi. Dacă îl speli de 2,3 ori pe săptămână, e ok.
5. Dacă nu te speli zilnic, nu înseamnă că nu eşti curată. Asta e o idee preconcepută care nu te scuteşte, însă, să neglijezi anumite zone, cum ar fi cele intime care necesită o igienă zilnică!
6. Dacă îţi faci bucle sau îţi întinzi părul zilnic, după duş, e cu atât mai rău. E o altă agresiune asupra podoabei capilare!
7. Renunţând la duşul zilnic, economiseşti apă! Gândeşte-te că în anumite ţări, oamenii plătesc apa cu care se spală sau pe care o consumă.
8. Şi mai economiseşti ceva: produsele de îngrijire! Mai ales în situaţia în care dai banii pe un produs mai scump, dar de calitate.
9. Reduci problemele legate de piele. Dacă ai o piele sensibilă, care se irită uşor, contactul redus cu apa va mai atenua din aceste fragilităţi.
10. Dacă nu ai chef, nu o face! Nu trebuie să faci duş zilnic pentru că ţi se impune, ci doar dacă tu crezi că e nevoie să o faci.