LIFESTYLE
21 mai 2013
10 motive să mănânci ciocolată
de Covasna Media |
742 vizualizări
Ştiai că ciocolata nu este doar un desert delicios, ci are şi numeroase avantaje pentru sănătatea ta? Iată 10 motive pentru care e ok să mănânci ciocolată fără să te simţi vinovat.
- Sursă de magneziu. Acesta are un rol important pentru muşchi şi te apără de durerile musculare.
- Reduce stresul. Magneziul prezent în ciocolată îţi destinde corpul şi te ajută să treci mai uşor peste stres.
- Îţi ridică moralul. Prin plăcerea imediată pe care ţi-o provoacă, te ajută să te simţi mai bine.
- Are rol antidepresiv. Consumul frecvent îţi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivel cerebral şi luptă cu depresia.
- Tratament antirid. Ciocolata conţine vitaminele A, E şi C şi este bogată în antioxidanţi, inamicii ridurilor.
- Îţi dă energie. Prin conţinutul său de potasiu, magneziu, calciu, fier şi teobromină, aceasta acţionează precum o cafea şi îşi oferă un boost de energie.
- Se digeră uşor. Aceasta conţine grăsimi nesaturate care se digeră uşor, însă în exces are efect laxativ.
- Scade riscul de infarct. Chiar dacă momentan nu este grija ta principală, este bine de ştiut pentru viitor. Mai bine să previi decât să tratezi, nu?
- Scade colesterolul. Acizii graşi din cacao favorizează scăderea nivelului de colesterol din sânge.
- Face bine danturii şi oaselor, datorită calciului pe care îl conţine.
Ca orice lucru bun consumat în exces, ciocolata se poate transforma în inamic. Consum-o cu moderaţie.
Îţi recomandăm să alegi ciocolata amăruie care conţine mai puţin zahăr şi mai multă cacao care este cu adevărat benefică pentru organismul tău.