LIFESTYLE 19 iunie 2014

10 lucruri pe care să nu le pui niciodată la microunde

de Covasna Media | 513 vizualizări

Probabil că de unul-două lucruri din această listă le ştiai deja, însă mai sunt unele în legătură cu care nu te-a avertizat nimeni. Dacă nu vrei să-ţi distrugi cuptorul cu microunde sau să-l murdăreşti complet, iată ce să eviţi.

1. Ouă. Nu lăsa internetul să te păcălească - nu e aşa uşor să faci ouă fierte tare în cuptorul cu microunde. Căldura rapidă dată de cuptor creează o grămadă de vapori în interiorul ouălor care nu au unde să se ducă decât... dacă explodează. Şi exact asta se întâmplă.

2. Caserole pentru mâncare. Dacă şi tu îţi cumperi mâncare la pachet, cu siguranţă dai de aceste caserole. Ei bine, nu le băga în cuptorul de microunde întrucât materialul din care sunt făcute este un fel de plastic. Nu vrei plastic în mâncarea ta, nu-i aşa?

3. Fructe. Unele fructe nu suportă atât de bine căldura puternică. Strugurii, de exemplu, explodează. Grijă mare!

4. Farfurii cu material metalic. Meta­lul nu are ce căuta în cuptorul cu microunde. Probabil că ştiai deja asta. Mare grijă însă şi la farfuriile din porţelan care s-ar putea să aibă resturi de metal. Rişti să-ţi strici cuptorul.

5. Ardeii iuţi. Devin extrem de periculoşi dacă îi bagi la cuptorul cu microunde. În primul rând, iau foc! Apoi, atunci când deschizi cuptorul, substanţele chimice elibe­rate îţi irită ochii şi pot să-ţi ardă gâtul. Nu e glumă.

6. Folie de aluminiu. Orice metal, inclusiv folia de aluminiu, îţi poate distruge cuptorul cu microunde. Poate chiar să se declanşeze un foc.

7. Cănile termos. Cele mai multe căni termos nu sunt sigure pentru cuptorul cu microunde. Dacă sunt făcute din oţel inoxi­dabil, acesta va bloca căldura (care nu va mai ajunge la cafea sau ceai) şi îţi va distruge cuptorul.

8. Sos de roşii, fără capac. Nu-ţi va distruge cuptorul, însă îi va murdări fiecare colţişor.

9. Recipientele cu iaurt. Paharele sau găletuşele în care se comercializează iaurtul, margarina sau smântâna, sunt de unică folosinţă. Nu rezistă la temperaturi mari. Dacă le pui la microunde, se topesc şi eliberează substanţe chimice toxice în alimente.

10. Cuptorul gol. Nici dacă nu pui nimic în cuptorul cu microunde şi îl laşi să meargă în gol nu este bine. Pentru că nu este niciun aliment care să absoarbă microundele, acestea pot distruge cuptorul.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.