LIFESTYLE 11 august 2014

10 întrebuinţări neaşteptate pentru pasta de dinţi

de Covasna Media | 806 vizualizări

Pe lângă curăţarea şi îmbunătăţirea sănătăţii şi aspectului estetic al dinţilor, pasta de dinţi ajută şi la calmarea unor afecţiuni des întâlnite sau ne poate scăpa de pete şi mirosuri neplăcute.

Iată ce alte întrebuinţări are o banală pastă de dinţi:

1. Reduce iritaţia provocată de înţepături de insecte, răni şi băşici. O picătură de pastă de dinţi aplicată pe muşcătura sau înţepătură opreşte mâncărimea şi reduce inflamarea. Atunci când se aplică pe răni sau pe băşici, pasta de dinţi le usucă, permiţând astfel ranei să se vindece mai repede. E recomandabil să se folosească peste noapte.

2. Curăţă unghiile. Pentru unghii mai curate, mai strălucitoare, mai puternice, frecaţi-le pur şi simplu, atât deasupra cât şi dedesubt, cu o periuţă şi cu pastă de dinţi.

3. Îndepărtează mirosurile neplăcute. Dacă vă frecaţi mâinile şi degetele cu puţină pasta de dinţi, veţi îndepărta toate urmele de mirosuri urâte.

4. Curăţă pantofii murdari. Pasta de dinţi se aplică direct pe zona murdară sau zgâriată, după care se freacă cu o perie şi se şterge cu o cârpă.

5. Îndepărtează crustele arse de pe fierul de călcat. După un anu­mit timp, pe talpa fierului de călcat pot apărea cruste arse. Siliciul din pasta de dinţi macină încet acest strat cu aspect de rugină, dacă este frecată cu o cârpă moale.

6. Îndepărtează zgârieturile de pe DVD-uri şi CD-uri. Aplicaţi un strat subţire de pastă de dinţi pe disc şi frecaţi uşor, apoi clătiţi cu apă.

7. Redă luciul obiectelor din argint. Frecaţi bijuteriile cu pastă de dinţi şi lăsaţi-le peste noapte. Dimineaţa ştergeţi-le cu o cârpă moale. Nu folosiţi această metodă pentru bijuteriile cu perle, deoarece le va deteriora.

8. Îndepărtează petele de pe haine şi de pe covoare. Pentru haine, pasta de dinţi se aplică direct pe pată şi se freacă repede până când pata dispare, după care se spală ca de obicei. Pentru petele de pe covoare, aplicaţi pasta pe pată şi frecaţi cu o perie abrazivă, apoi clătiţi imediat.

9. Reduce dimensiunea unui coş. Dacă doriţi să acceleraţi vindecarea unui coş aplicaţi un strop de pastă de dinţi pe zona afectată înainte de culcare. Spălaţi zona dimineaţa.

10. Fixează părul. Pasta de dinţi sub formă de gel conţine aceiaşi polimeri solubili în apă ca şi multe geluri de păr. Dacă nu aveţi cu ce să vă fixaţi freza, încercaţi cu pastă de dinţi gel.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.