LIFESTYLE 24 februarie 2022

10 formații locale s-au înscris, până acum, pentru spectacolul de Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 614 vizualizări

Înscrierile sunt deschise până în 25 februarie 

Până miercuri, 10 formații din Sfântu Gheorghe au dat curs apelului organizatorilor Zilelor orașului, pentru a lua parte la producția care va fi pregătită special cu ocazia acestui eveniment. 

„Zilele Sfântu Gheorghe vor fi puțin altfel decât în anii precedenți. (...) Am primit din partea formațiilor locale 10 înregistrări”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina miercuri, într-o conferință de presă. 

Nu pot să zic că va fi ca în anii trecuți, dar sperăm că o să fie ceva asemănător ca înainte de pandemie. Încă așteptăm înscrieri pentru cei care doresc să facă parte din producția muzicală sau concertul formațiilor locale. Până în 25 februarie au posibilitatea de a trimite un video prin care să prezinte ce vor și ce pot”, a punctat și directorul Casei de Cultură „Kónya Ádám”, Tubák-Damian Diana. 

După succesul producției muzicale bilingve, româno-maghiare, la care au luat parte peste 50 de artiști locali, lansată în mai 2020, online, când s-a anulat prima dată evenimentul, și în 2022 organizatorii vor să ofere spațiu de desfășurare talentaților din Sfântu Gheorghe, așa că le vor oferi scena principală. 

Este un proiect prin care îi invităm pe cei care au lucrat pe de o parte la acel proiect foarte frumos, acum doi ani, când a fost starea de urgență, artiști, membri ai unor formații, pe scena principală, în piața centrală, la maximă audiență, pentru un proiect comun. Pe de o parte cred că e foarte important să dăm un semnal către ei că le mulțumim pentru ceea ce au făcut pentru comunitate în ultimii ani, pe de altă parte, și ei sunt perdanții acestor ani și dorim să îi sprijinim. Merită pe deplin să vină în fața orașului și să aibă loc pe scena principală”, a explicat primarul Antal Árpád săptămâna trecută, într-o conferință de presă. 

Înscrierile sunt deschise până pe 25 februarie și se pot face prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul evenimentului, www.zilelesfantugheorghe.ro, sau prin email pe zilelesfantugheorghe@sepsi.ro. Aplicația trebuie să includă și o scurtă prezentare a artiștilor şi cel puțin un videoclip demo cu una dintre melodiile lor.

Cei interesați trebuie să îndeplinească și o serie de condiții, printre care să aibă compoziții proprii și să cânte muzică live. În cazul producătorilor de muzică electronică, aceștia trebuie să aibă posibilitatea să producă un set live pe scenă. 

După doi ani de ediții anulate din cauza pandemiei, Zilele Sfântu Gheorghe se organizează din nou. Festivalul din reședința de județ, ajuns la ediția a 29-a, este programat pentru perioada 23 aprilie – 1 mai 2022. 

Pe site-ul zilelesfantugheorghe.ro vor fi publicate pe parcurs amănunte privind evenimentul. 

Ceea ce se cunoaște deocamdată este că săptămâna culturală va fi deschisă de concertul orchestrei Gypsy Symphony din Budapesta, care va avea loc în 23 aprilie, de la ora 20:00, la Arena Sepsi.

Evenimentul este organizat de Primăria Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám” și alți parteneri. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.