Știință & Tehnologie 10 februarie 2014

Ştii să utilizezi corect telefonul? 6 greşeli frecvente pe care le faci!

de Covasna Media | 732 vizualizări

În ziua de astăzi, fie că vorbim de elevi, studenţi, om de afaceri sau orice altă persoană din ţară sau străinătate este aproape sigur că aceştia deţin un telefon mobil/ smartphone. Cu toate acestea este important să ştim să îl şi utilizăm corespunzător. Radardemedia.ro prezintă câteva sfaturi care vă vor ajuta să descoperiţi ce greşeli făceaţi până acum şi cum le puteţi îndrepta.

1. Foloseşti telefonul în condiţii meteo extreme

Smartphone-urile ar trebui fo­losite între 0 şi 35 de grade Celsius. Tot ce depăşeşte acest interval, poate avea efecte. Spre exemplu, bateria se poate descărca repede, iar telefonul se poate închide singur. Încearcă măcar să nu ţii smartphone-ul în mâna atunci când afară este ger. Pune-l în buzunar sau în geanta pentru a fi mai protejat.

2. Filmezi pe verticală

Nu mai filma ţinând telefontul pe verticală, pentru că aceste filmuleţe arată groaznic. Îţi recomandăm să îl ţii orizontal.

3. Ţii telefonul în priză toată noaptea

Da, e convenabil să te pui seara la culcare şi să pui telefonul în priză. Apoi să-l scoţi când te trezeşti. Însă dacă îl laşi conectat la încărcător şi după ce e încărcat, sunt şanse să îi strici bateria în timp. Aceasta se va descărca mai repede. Prin urmare, încearcă să încarci telefonul în timpul zilei. De asemenea, poţi folosi o priză cu cronometru.

4. Laşi Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul

Atunci când Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu şi folosit, îţi consumă energie. Şi pe urmă te întrebi mirat de ce bateria ta se termină atât de repede. Mai bine le ţii dezactivate şi le activezi la nevoie.

6. Nu îţi protejezi smartphone-ul cu o parolă

Apple zice că jumătate din utilizatorii săi nu îşi blochează telefonul. În cazul în care ţi se fură, gândeşte-te doar că toate datele tale personale, toate fotografiile şi toate mailurile ajung în mâna cui nu trebuie. Eşti dispus să rişti?

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.