Știință & Tehnologie 22 aprilie 2013

Prăbuşirea "Farmville". Tot mai multe nume mari se retrag de pe piaţa jocurilor de pe Facebook

de Covasna Media | 837 vizualizări

Pentru o bună bucată de vreme, toţi dezvoltatorii de jocuri au trăit cu iluzia că Facebook este următoarea mare piaţa de desfacere, scrie Yahoo News.

În ultimele săptămâni însă, tendinţa pare a fi una diametral opusă, iar cele mai mari nume din industrie au început deja să se retragă.

Electronic Arts de exemplu s-a retras săptămâna trecută după ce a anunţat că va închide The Sims Social, SimCity Social şi Pet Society. Divizia Playfish, în care s-au investit 300 de milioane de dolari în patru ani, va fi de asemenea lichidată.

Retragerea EA vine după ce Zynga, principalul jucător de pe piaţa de social-gaming, s-a îndreptat tot mai mult către zona de telefoane mobile şi de jocuri de noroc. La un moment dat, 15% din încasările Facebook veneau prin jocurile Zynga. Compania a avut un an de coşmar, după ce mai mulţi lideri au plecat, CEO-ul a fost votat unul dintre cei mai slabi din lume, iar performanţă la bursă a fost catastrofală.

Facebook pe de altă parte neagă că ar fi probleme şi spune că numărul de jocuri instalate a crescut cu 75% faţă de anul trecut.

Lansarea Facebook Home ar putea readuce numele mari din industrie pe terenul reţelei sociale, dar e clar că în momentul de faţă direcţia nu e una favorabilă pentru compania lui Zuckerberg.

Teme articol: farmville facebook
Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.