Știință & Tehnologie 22 august 2019

Peste jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, provocate de către angajaţi (raport Kaspersky)

de Agerpres | 1067 vizualizări

Greşelile angajaţilor s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control (OT/ICS), în cursul anului trecut, la nivel mondial, reiese dintr-un raport privind starea securităţii cibernetice industriale, publicat, miercuri, de Kaspersky.

Conform sursei citate, patru din cinci organizaţii (81%) consideră că digitalizarea reţelei operationale este importantă sau foarte importantă pentru acest an, în timp ce 87% dintre cei chestionaţi confirmă faptul că securitatea cibernetică OT/ICS devine o prioritate pentru companiile industriale pe care le reprezintă.

Cu toate acestea, doar puţin peste jumătate dintre companii (57%) au un buget alocat pentru securitate cibernetică industrială.

De asemenea, în aproape jumătate dintre companii (45%), angajaţii responsabili cu securitatea infrastructurii IT supraveghează şi securitatea reţelelor OT/ICS, adăugând această sarcină la responsabilităţile lor de bază.

„O astfel de abordare poate avea riscuri de securitate: deşi reţelele operaţionale şi cele corporate sunt din ce în ce mai conectate, specialiştii pe fiecare dintre acestea pot avea abordări (37%) şi obiective (18%) diferite atunci când vine vorba de securitate cibernetică. În afară de stimularea tehnică şi de creşterea conştientizării privind securitatea cibernetică industrială, organizaţiile trebuie să ia în considerare o protecţie specifică pentru zona IoT industrială, care poate deveni conectată extern: aproape jumătate dintre companii (41%) sunt gata să-şi conecteze reţeaua OT/ICS la cloud”, se menţionează într-un comunicat de presă al Kaspersky, transmis miercuri AGERPRES.

La nivel de angajaţi, cercetarea de specialitate arată că mai mult de jumătate dintre aceştia (52%) s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaţionale şi sistemele industriale de control.

Referitor la siguranţa reţelelor industriale, Kaspersky anunţă că are un portofoliu dedicat de soluţii şi servicii care abordează provocările cu care se confruntă organizaţiile industriale. Astfel, Kaspersky Industrial CyberSecurity îmbină protecţia endpoint şi a reţelelor industriale, pentru a face faţă ameninţărilor la nivel de operator şi de reţea în mediile ICS, cu servicii avansate de informaţii despre ameninţări şi reacţie imediată la incidente.

În plus, compania organizează cursuri de formare si are un program de conştientizare, special conceput pentru experţii din domeniul securităţii cibernetice şi managerii OT sau operatorii ICS.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Portofoliul companiei include protecţie endpoint şi mai multe soluţii specializate de securitate şi servicii, pentru a combate ameninţările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii client.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.