Știință & Tehnologie 13 februarie 2013

Cum puteţi cumpăra legal din străinătate produse la un preţ mai bun ca în România

de Covasna Media | 1778 vizualizări

Reviste, îmbrăcăminte sau electronice. Toate sunt mai ieftine cu cel puțin 40% peste ocean. Multe magazine online din SUA nu expediază în România, însă George Buhnici a găsit o soluţie pentru această problemă.

Să luăm de exemplu site-ul Amazon. După ce adăugăm un produs în coşul nostru, vom descoperi că apar câteva probleme, mai exact unele nu pot fi livrate.

Pentru a rezolva problema asta, îi "spunem" lui Amazon că avem o adresă din SUA. Soluţia este www.shipito.com şi este un site care pune la dispoziţia utilizatorilor trei depozite, două în SUA şi unul în Austria. În mod obişnuit, ei nu taxează pe abonament, ci pe colet. Din momentul în care îţi faci un cont gratuit la ei, îţi faci trei adrese poştale.

"Eu am făcut o adresă în California, una în Oregon şi alta în Austria. Care este secretul din spatele lor? Statul Oregon nu percepe taxe de vânzări, iar atunci când voi cumpăra ceva din SUA şi voi cere să fie livrat aici, nu voi plăti taxe de vânzare", explică George Buhnici.

Mai departe, www.shipito.com primeşte coletele noastre, le pune pe un raft, iar de acolo vor trebui trimise pe adresa noastră în România.

Apoi putem apela la un serviciu poştal, cum este de exemplu USPS. Problema apare în momentul ridicării coletului: poţi să ceri livrarea acasă, printr-o firmă de curierat, care va plăti la vamă taxele pentru tine, sau poţi să le ridici de la poştă.

Pentru telefoane sau calculatoare nu există taxa vamală, aşa că veţi plăti doar TVA-ul.

Taxe vamale SUA:

0% - laptopuri, calculatoare, telefoane mobile, parfumuri, CD-uri (blank), cărţi, reviste

2% - căşti

2,7% - baterii

6,5% - carcase plastic

2,9% - ochelari

La cumpărarea unui obiect obişnuit, economia este de 15-20%. Aveţi grijă însă că respectivul colet poate fi verificat la vamă şi luaţi în calcul şi partea de garanţie.

Alte site-uri de pe care puteţi găsi produse la preţuri foarte bune sunt:

www.bestbuy.com – electronice

www.zappos.com – îmbrăcăminte

(stirileprotv.ro)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.