Cele mai proaste telefoane mobile făcute vreodată

de Covasna Media | 1562 vizualizări

Din când în când, câte un telefon reuşeşte să uimească. În sensul prost, deisigur. Vă prezentăm un top al eşecurilor care au îndrăznit, în timp, să îşi spună telefoane mobile.

Chiar şi cele mai bune telefoane mobile de astăzi au o funcţie sau două lipsă. Din când în când, însă, există câte o furtună perfectă de incompatibilitate cu sistemul de operare, incompetenţă a design-ului şi ignoranţă completă în faţa tendinţelor pieţei care fac un telefon complet inutilizabil. Când se aşază praful, iar consumatorii privesc monstruozităţile produse de companii care par schizofrenice, nu pot decât să se întrebe de ce ar fi putut crede cineva că aceste telefoane vor avea succes.

Techarta.com a făcut un top al celor mai proaste 10 telefoane proiectate şi produse vreodată. Dacă vi se pare că le-a scăpat ceva, spuneţi-ne puţin mai jos, în comentarii. După ce veţi parcurge această listă a ororilor, veţi fi fi mulţumit/ă de telefonul pe care îl aveţi acum, indiferent ce-i lipseşte.

1. The Handphone

CE ARE CEL MAI RĂU: Fire multiple.

 

Târându-se pe mâna dumneavoastră, pe braţ şi pe încheietură, ca o caracatiţă miniaturială, acest telefon mobil n-a reuşit să părăsească rafturile. Chiar dacă designer-ul o fi reuşit să facă o prezentare foarte bună, produsul final este oribil. Imaginaţi-vă doar cât de tare s-ar încurca aceste fire în geantă sau în buzunar şi veţi înţelege, poate, de ce acest telefon n-a devenit niciodată popular.

2. Cobra

CE ARE CEL MAI RĂU: Preţul; Fără cameră; Fără Bluetooth

În timp ce pot exista câţiva oameni care ar aprecia acest fel de giuvaericale, există şansa ca niciunul dintre ei să nu-şi permită preţul de 310.000 de dolari. În pofida a 439 de rubine, un diamant şi două smaralde, acest telefon reuşeşte să fie unul dintre cele mai urâte şi prost proiectate telefoane de pe planetă. Totuşi, telefonul are şi un avantaj care îi mai "spală" din păcate: un serviciu care asigură un valet 24 de ore din 24 oriunde în lume. Cel puţin cât timp compania există.

3. Toshiba G450

CE ARE CEL MAI RĂU: Forma ciudată îl face greu de ţinut

Combinând puterea de "scurgere" a bateriei de către un modem USB broadband, telefon, unitate flash şi greutate de pus pe hârtii ca să nu zboare, acest aparat susţine că este un telefon mobil. Tastatura duală s-ar putea să fi adus confuzii utilizatorilor în 2008, pentru că astăzi telefonul mai poate fi găsit doar pe jos, ţinut ca piedică pentru închiderea uşilor. Fanii acestui telefon s-au simţit, totuşi, precum actorii din filmul Back to the Future.

4. Firefly

CE ARE CEL MAI RĂU: Design copilăros

În 2005, acest telefon susţinea că este opţiunea perfectă pentru părinţi: permitea copiilor să salveze în memorie doar trei numere de telefon sau ale operatorilor de urgenţe. În timp ce câţiva copii de vârste mai mici s-ar putea să fi cedat părinţilor şi să poarte această jucărie, cei mai mulţi au refuzat să o facă, în special adolescenţii, din ruşine. Astfel, Firefly a eşuat în primul an de la lansare.

5. Bang & Olufsen [Samsung] Serene

CE ARE CEL MAI RĂU: Design bizar şi umflat, Preţ

 

Cu o cameră de 0,3 megapixeli şi funcţie Bluetooth, această nestemată din 2007 a fost proiectată să pară modernă fără chiar să ofere funcii moderne. Aparent, portabilitatea n-a fost o prioritate pentru designer. Dacă acest aparat celular ar putea să fie potrivit pentru mesele de conferinţe din birouri, este greu de imaginat că cineva l-ar căra prin oraş. Costa "doar" 1.275 de dolari.

6. Nokia 7380

CE ARE CEL MAI RĂU: Arată ca o undiţă

Anunţat în octombrie 2005, acesta este un telefon mobil care se voia şic: din păcate, a eşuat pe toate fronturile. Trimiterea unui mesaj de pe acest telefon dura până la două minute, iar criticii spuneau că nu e bun decât pentru a primi apeluri. Acest telefon în stilul anilor '70 nu are tastatură, nici slot pentru card de memorie şi poate "duce" doar 52 de MB de date.

Chiar dacă telefonul avea un radio FM şi un MP3 player, utilizatorii erau siliţi să repete un doar cântec sau două. Cea mai mare plângere era că ecranul glossy nu putea fi citit decât în interiorul clădirilor, la o lumină cât mai slabă. Din fericire pentru designer, Nokia 7380 a fost scos din magazine destul de repede, aşa că n-a apucat să audă plângerile clienţilor prea mult timp.

7. Nokia 3650

CE ARE CEL MAI RĂU: Tastatura

Prima cameră video integrată într-un telefon mobil de Nokia. La capătul opus, o tastatură proastă şi inutilă, o calitate destul de proastă a ecranului şi o durată de viaţă patetică a bateriei nu i-au putut salva reputaţia. Tastatura arăta precum discurile rotative de la vechile telefoane fixe, pe lângă faptul că era foarte proastă calitativ şi funcţional.

8. Samsung Serenata

CE ARE CEL MAI RĂU: Mâna utilizatorului bloca ecranul în timp ce folosea tastatura

Acest telefon părea unul "cool" la prima vedere, însă la o cercetare mai amănunţită un consumator a realizat rapid că scrierea pe tastatura ca de iPod bloca vederea pe ecran. Şi dacă asta nu era destul, tastatura intră în urechea utilizatorului în timp ce vorbeşte, cauzând disconfort şi un sunet distorsionat.

Surprinzător, telefonul includea boxe sourround şi cu sunet high-definition, care însă se auzeau cel mai bine când erau ţinute departe de faţă. Pe partea cealaltă, Serenata venea cu o memorie internă de 4GB pentru cântece, ceea ce înseamna foarte mult în 2007. Din păcate, preţul pentru lipsa de confort când dădeai telefoane era de 2.000 de dolari.

9. Virgin Mobile Lobster

CE ARE CEL MAI RĂU: Un telefon care arată ergonomic, dar este lipsit de confort când este ţinut în mână

Dacă vă uitaţi la acest telefon, ar putea să pară că ar fi confortabil să-l apucaţi şi să-l ţineţi aproape de faţă. Totuşi, designul foarte gros îl făcea să fie lipsit de orice confort. Design-ul avea şi funcţii interesante, precum tastatura în două culori, un buton de oprire care putea fi apăsat de o ureche în timpul unei convorbiri şi forma ciudată ca un cleşte de homar.

10. Siemens Xelibri

CE ARE CEL MAI RĂU: Formele de tip OZN

Aceste telefoane au fost proiectate să facă publicul să se dea de ceasul morţii pentru a-şi completa colecţia cu toate cele 4 forme. Au ajuns pe rafturi în 2003, însă în cele 18 luni cât a rezistat brandul Xelibri, nu a existat nicio manie a consumatorilor sau cerere pentru cele patru tipuri de telefon.

(economica.net)

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.