Ce ar putea păți un bărbat prins că a distribuit torrente. "E prea mult!"

de Covasna Media | 744 vizualizări

Un utilizator suedez al site-ului The Pirate Bay, care a fost prins în mod accidental că a distribuit 57 de filme prin intermediul torrentelor, riscă să ajungă la închisoare.

În 2010, un bărbat care avea pe atunci 25 de ani și locuia temporar în casa unui prieten s-a trezit cu un echipaj de poliție la ușă, care-l căuta pe proprietar, scrie Torrent Freak. Neavând succes în această privință, oamenii legii s-au hotărât să-i inspecteze tânărului laptopul și au descoperit astfel că acesta distribuia 57 de filme prin intermediul torrentelor.

Polițiștii au raportat descoperirea procurorilor și deținătorilor de copyright, iar autoritățile au descoperit că tânărul descărcase respectivele filme de pe site-urile The Pirate Bay și TorrentBytes. Inițial, bărbatul a primit o amendă de aproape 1.000 de dolari, însă ulterior procurorii s-au răzgândit și vor să-l trimită acum la închisoare.

"În acest caz, este important să creăm un precendent pentru a descuraja pe viitor persoanele care distribuie filme piratate", au precizat procurorii.

De cealalaltă parte, Rick Falkvinge, fondatorul Partidului Piraților din Suedia, consideră că acțiunile autorităților sunt nejustificate și exagerate. "Tânărul nici n-ar fi trebuit să fie condamnat. Este trist că cineva a fost condamnat că a împărțit o formă de cultură cu semeni de-ai săi", a declarat Falkvinge.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.