„Farfuria ta, povestea ta”: Un eveniment cu și despre tine
Săptămâna trecută a avut loc cel de-al treilea atelier OCV, intitulat „Farfuria ta, povestea ta”. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă, în care participanții au învățat cum să se pregătească pentru sezonul rece cu ajutorul unei alimentații sănătoase și echilibrate. Hatházi Henrietta, nutriționist și antrenor personal, a ghidat participanții într-o discuție despre importanța vitaminei D, a probioticelor și prebioticelor pentru menținerea stării de bine pe timp de iarnă. Atelierul a combinat teoria cu activitățile practice și a adus în prim-plan soluții creative și sănătoase pentru mese hrănitoare.
Henrietta Hatházi: O călătorie în sănătatea mentală și fizică
„Atelierul „Farfuria ta, povestea ta” a fost o adevărată călătorie în lumea sănătății mintale și fizice, cu accent pe sezonul rece. În prima parte, ne-am concentrat pe înțelegerea și gestionarea depresiei de iarnă, punând în evidență importanța vitaminei D, a probioticelor și prebioticelor pentru menținerea unei stări de bine. Participanții au învățat cum pot face față zilelor mohorâte printr-o alimentație echilibrată, menită să sprijine imunitatea chiar și în cele mai friguroase zile. Și, desigur, am clarificat un lucru important: nu trebuie să renunțăm la o prăjitură delicioasă, atâta timp cât căutăm echilibrul!
În partea a doua, am descoperit împreună bogăția fructelor și legumelor de sezon. De la supe de dovleac, salate cu sfeclă și pere, până la risotto sau gnocchi din sfeclă și sandwichuri surprinzătoare cu brânză, șuncă și smochine, am vorbit despre cum aceste preparate simple și creative ne pot întări imunitatea. Finalul a fost plin de activitate, cu preparate practice și sănătoase: smoothie-uri cu kiwi și spanac, salate cu sfeclă și quinoa și iaurt grecesc cu cereale sănătoase.
Atelierul s-a încheiat și mai interactiv, când am folosit cântarul inteligent pentru a măsura diverse aspecte ale sănătății participanților: de la nivelul de proteine și apă din organism, până la procentul de grăsime viscerală. Unul dintre participanți chiar a exclamat, cu zâmbetul pe buze, că va bea mai multă apă de acum înainte, nu de alta, dar cântarul nu minte! Fiecare participant a plecat acasă nu doar cu idei noi despre cum să își îmbunătățească mesele, ci și cu o mai bună înțelegere a stării lor de sănătate – plus o doză bună de optimism și voie bună pentru a continua să facă pași spre un stil de viață echilibrat”, a spus Hatházi Henrietta.
Experiența participanților
Participanții au fost la rândul lor încântați de eveniment.
Alexandra Bularca, una dintre participante, ne-a împărtășit impresiile sale: „Atelierul a fost super, este deja al doilea eveniment OCV la care particip și îmi place foarte mult. A fost o seară interactivă, am învățat multe lucruri despre cum aș putea să îmi modific alimentația, în așa fel încât să am un mic stil de viață mai sănătos, acum mai trebuie doar să pun în practică. Deja am început să fac schimbări pentru a avea o viață mai sănătoasă, iar partea cu cântarul mi-a arătat încă o dată pe ce drum ar trebui să merg”.
„Atelierul de nutriție a fost foarte util. Am învățat despre importanța echilibrului alimentar și cum să facem alegeri sănătoase. Totodată, au fost și informații pe care le cunoșteam, dar a fost bine să primesc o confirmare că procedam corect în anumite situații. Mi-a plăcut modul interactiv și exemplele practice oferite, iar informațiile au fost explicate clar și accesibil. Am realizat cât de multe mituri există și cât de esențial este să ne bazăm pe informații corecte”, ne-a spus o altă participantă, Alice Colț.
„A fost un atelier interesant. Am aflat informații importante despre menținerea stării de bine şi evitarea depresiei cauzate de trecerea bruscă de la un anotimp la altul. Ponturile legate de alimente şi alimentație în general, ne sunt foarte utile. Suntem hotărâți să folosim în familie sfaturile primite pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos. Recomandăm cu încredere participarea la atelierele OCV din două motive: unul ar fi acela că am plecat acasă cu informații valoroase şi al doilea, am socializat plăcut cu oameni frumoşi”, ne-au mai spus alți doi participanți, Maria și Nicu Florescu.
Cum a fost până acum la atelierele OCV
Acest eveniment a fost al treilea dintr-o serie dedicată comunității. Primul eveniment, „Corp.Minte. Suflet - Yoga în curtea OCV”, a avut loc pe 23 august și a fost ghidat de instructorul Gabriela Chirilă.
La cel de-al doilea atelier, „Educație cu zâmbetul pe buze”, desfășurat pe 13 septembrie, psihologul Grațiela Stroie a abordat relația dintre școală și copii, și ne-a dat sfaturi pentru o comunicare eficientă.
Ce urmează
Seria de ateliere OCV va continua în luna noiembrie, pe data de 15, cu evenimentul „Pauza de psihologie”, unde participanții vor explora alături de psihologul Ioana Obreja dacă este mai bine să fii singur sau căsătorit.
În preajma Crăciunului, pe 13 decembrie, va avea loc un eveniment special intitulat „Cadouri unice de Crăciun - Atelier creativ de mandale și fotografii personalizate”, condus de Loredana Muntean și Raymond Gheorghiță (fotograf). Aici, participanții vor învăța cum să creeze cadouri personalizate sub forma mandalelor și a fotografiilor artistice.
Rămâi alături de noi pentru detalii legate de următoarele evenimente.