EDUCATIE 20 mai 2024

Ziua porţilor deschise la Grădiniţa cu Program Prelungit „Benedek Elek”

de Covasna Media | 1142 vizualizări

Grădiniţa cu Program Prelungit „Benedek Elek” din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Oltului nr. 36-38, a fost gazda unui eveniment important, joi, 16.05.2024.

Evenimentul,  cu tematica ,,Selectare conștientă pentru un viitor mai curat“, a fost axat pe parteneriatul cu TEGA S.A. Sfântu Gheorghe. 

Astăzi am sărbătorit cu toţii această minunată zi, copii şi adulţi, între orele 9-11:30 şi 15:30-16:30, fiind o oportunitate pentru părinții copiilor înscriși în acest moment în unitate şi părinții copiilor care se vor înscrie în grădinița noastră. Au participat şi copiii, împreună cu părinții lor, care încep grupa mică în anul școlar următor.

 Această activitate este o oportunitate pentru profesori, educatori, de a arăta părinților că suntem pregătiți pentru noua generație. Generația alfa este o generaţie complet digitală, conectată permanent la tehnologie, din prima zi de viaţă. Mai mult, pentru mulţi copii, telefonul şi tableta ocupă un loc important în viața de zi  de zi, ei nemaiacceptând activități statice.

Activitățile noastre se bazează deja pe metode activ-participative, experiențiale și activități desfăşurate în natură, cu accent pe observații directe. Da, suntem conștienți că nu numai prin vorbele noastre educăm, ci și prin exemplul direct care este mult mai eficient. Dacă noi adulții avem un comportament responsabil și copiii educați de noi, în diferite parteneriate,  devin tineri responsabili și conștiincioși. 

Pregătirea pentru acest eveniment a început la nivelul grădiniței prin diferite activități de ecologie la nivelul celor nouă grupe cu program prelungit şi o grupă cu program normal, cu precădere în săptămâna Şcoala verde, intitulată „Să colectăm separat, pentru un viitor minunat”. Activitățile desfăşurate au condus la responsabilizarea copiilor, în ceea ce privește reciclarea materialelor refolosibile, conştientizarea faptului că deşeurile sunt valoroase şi se pot refolosi.              

 „Ziua Porților Deschise”, pe care o organizăm anual, cu diferite tematici, este o zi deosebită pentru noi. Prilejuieşte copiilor, părinților, bunicilor, educatoarelor, angajaților grădiniței şi invitaţilor din comunitate, realizarea unor activităţi variate la care sunt invitaţi să participe cu toții. 

 În postura de spectatori sau parteneri de joc „Să colectăm selectiv”, părinţii au fost implicați prin ajutorul acordat copiilor în colectarea deșeurilor, au dus deșeurile aduse la grădiniță, împreună cu copiii, în cele patru containere de 1m3 puse la dispoziţie de TEGA,  au vizitat grupele grădiniței, au luat parte la jocurile organizate, atât în interiorul grădiniţei, cât şi în curtea acesteia, în locurile special amenajate.

Reprezentanții TEGA au pus la dispoziţia copiilor planşe pentru colorat, jocuri de masă „Sortăm, selectăm şi clasificăm deşeurile”, maşina de gunoi, în cabina căreia copiii au urcat. 

Legăturile dintre adulţi și copii s-au bazat pe încredere, respect și dragoste reciprocă. Acestea nu se măsoară în cadouri scumpe, ci în timpul petrecut împreună, în preocuparea și grija față de copil.

Copiii „harnici” au primit cadou cărticica grădiniţei „Gătitul ca o joacă de copii”.

A fost un eveniment reuşit, cu rezultate remarcabile, prin ridicarea deşeurilor colectate în containere de trei ori pe parcursul zilei.

Mulţumim tuturor celor implicaţi!

Educatoare, Zămosteanu Lidia-Angela

Director, Kadar Eniko

G.P.P. Benedek Elek

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.