EDUCATIE 11 martie 2021

Ziua Națională a Meseriilor, la Liceul Economic Berde Áron

de Iulia Drăghici - Taraș | 1776 vizualizări

Ziua Națională a Meseriilor, marcată anual la data de 11 martie, a fost sărbătorită la Liceul Economic „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe prin organizarea unor evenimente în cadrul campaniei de promovare publică a învățământului profesional, anunță conducerea școlii. 

Acțiunile au avut loc în perioada premergătoare acestei zile și s-au derulat în parteneriat cu reprezentanți ai IȘJ Covasna, ca de exemplu inspectorul școlar ing. Marius Popescu, agenți economici interesați, membri ai Comitetului Local De Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS) Covasna, profesori ai catedrei Tehnice, maiștrii și parteneri educaționali. Toate activitățile desfășurate au făcut parte din „Săptămâna meseriilor”.

Prin intermediul activităților organizate am adus la cunoștință oferta educațională pentru învățământul profesional, respectiv liceal pentru anul școlar 2021-2022, la Liceul Economic Berde Áron din Sfântu Gheorghe, județul Covasna: 0,5 clasă profesional - Ospătar completat de 0,5 clasă profesional - Cofetar, respectiv 1 clasă profesional- Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist, 1 clasă Liceu - Tehnician în activități economice, 1 clasă Tehnician în turism respectiv 1 clasă An I Postliceal, Tehnician în prelucrarea cărnii și a laptelui.

Oferta educațională, împreună cu materialele video, realizate de elevii claselor profesionale existente momentan în școală, a fost transmisă către directorii, diriginții, secretariatele școlilor gimnaziale implicând astfel în mediul online cât mai mulți absolvenți ai claselor a VIII-a din județul Covasna.

Sunt mulțumită de activitățile desfășurate de către elevii din clasele profesionale, sub atenta supraveghere a maiștrilor, profesorilor ai Catedrei Tehnice. 

Toate activitățile desfășurate și aduse la cunoștința diriginților claselor a VIII-a, elevilor din clasele terminale a pus în evidență încă o dată devotamentul, aprecierea pentru meseria pe care o învață elevii claselor profesionale la Liceul Economic „Berde Áron””, ne-a transmis directoarea liceului, dr. Szőke Ana Maria. 

Ziua Naţională a Meseriilor este sărbătorită anual, din 2019 încoace, la data de 11 martie, fiind instituită prin Legea nr. 66/2019. 

Actul normativ arată că această ocazie este dedicată evenimentelor educaţionale pentru promovarea învăţământului profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor și se organizează de către Ministerul Educaţiei Naţionale, inspectoratele şcolare, instituţiile de învăţământ, precum şi de Parlament, Preşedinţie, Guvern, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale. 

Și anul trecut a fost marcat evenimentul în județul Covasna, tot printr-o serie de activități, cum ar fi întâlniri de lucru cu AJOFM, ITM, ASIMCOV,CCI și alte instituții, s-au organizat cercuri pedagogice și planificări de stagii de practică ale elevilor la operatori economici și altele. La nivelul județului funcționează opt licee tehnologice, iar școlile și-au planificat atunci 47 de evenimente/activități de promovare a învățământului profesional și tehnic, a meseriilor. 

De exemplu, în 2020, la „Berde Áron”, într-o activitate derulată în acest context, mai mulți invitați, reprezentanții AJOFM și ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și foști absolvenți ai școlii, au putut să încerce din preparatele pregătite acolo de elevii din clasa a X-a la profilul de bucătari. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.