EDUCATIE 6 octombrie 2011

Ziua Europeană a Limbilor

de Covasna Media | 470 vizualizări

Vinerea trecută, Şcoala cu clasele I – VIII „Varadi Jozsef” a răspuns afirmativ apelului lansat de către Centrul de Informare Europe Direct de a participa cu activităţi şi concursuri, pentru  a sărbători „Ziua Europeană a Limbilor”.

Au fost organizate trei concursuri: unul de recitare în limba engleză, cel de-al doilea un  quiz online despre limbile UE tot în limba engleză, iar al treilea concurs a fost un joc activity desfăşurat în limba germană.

La toate aceste activităţi au participat în jur de 60 de elevi, care s-au străduit să-şi etaleze cât mai bine cunoştinţele şi competenţele de comunicare în cele două limbi.

Reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct au trecut prin fiecare clasă în care s-au desfăşurat aceste concursuri şi au gustat câte puţin din fiecare activitate care a vut loc.

La finalul acţiunii, elevii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii oferite de Centrul Europe Direct.

Scopul acestor activităţi a fost de a puncta importanţa cunoaşterii a cât mai multor limbi străine, într-un spaţiu european în care multiculturalitatea şi multilingvismul sunt elemente definitorii.

Sandor Andrea, clasa a VII-a A

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.