EDUCATIE 4 octombrie 2017

Ziua Educației, sărbătorită la școală în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2051 vizualizări

„E ca și cum sărbătorești recolta strugurilor fără struguri”, inspectorul școlar general, Kiss Imre

Elevii și profesorii covăsneni vor petrece Ziua Educației la școală. Deși la nivelul Bucureștiului s-a anunțat că școlile vor fi închise joi, pe 5 octombrie, cu această ocazie în județul Covasna se va merge la cursuri, însă vor fi organizate activități speciale dedicate Zilei Educației.

Ziua Educației va fi marcată de școlarii și profesorii covăsneni la școală, spune inspectorul școlar general al județului Covasna, Kiss Imre.

„Noi sărbătorim Ziua Educației nu prin a da zi liberă elevilor și profesorilor, ci în școală, cu activități specifice, altele decât cele stipulate în programă și fișa postului. (...)Sunt poate câteva zone care în Contractul Colectiv de Muncă la nivelul județului au stabilit ca ziua respectivă să fie liberă, dar noi nu. După cum știu, 98% dintre județele țării sărbătoresc la fel ca și noi, cu activități specifice. Este și normal să petrecem această Zi a Educației la școală și nu altundeva. E ca și cum sărbătorești recolta strugurilor fără struguri. Fiecare școală va sărbători cum este prevăzut în calendarul anului școlar, adică se vor desfășura activități specifice Zilei Educației”, a declarat Kiss Imre. Pentru „Observatorul de Covasna”.

Acesta a mai precizat că în săptămânile următoare se va face un raport în care se va specifica felul în care fiecare școală a marcat Ziua Educației.

Potrivit Agerpres, Ziua Internațională a Educației „a fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966) și  „Recomandarea privind învățământul superior” (1997), principalele documente de referință privind cadrele didactice la nivel internațional”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.