EDUCATIE 23 iunie 2021

Zile de soare și joacă, răsplată și motivație pentru copiii de la Palat

de Iulia Drăghici - Taraș | 871 vizualizări

Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe va organiza în perioada 28 iunie – 9 iulie a.c. un after-school tip tabără-distractivă pentru cursanții instituției. Aceștia vor avea parte de activități diverse, de luni până vineri, între orele 08:00 – 14:00. 

Directorul Palatului Copiilor, Kerekes Jenő, ne-a spus că programul este structurat pe zilele săptămânii. Astfel, lunea este o zi dedicată jocurilor de interior, marțea este zi de mers la ștrand și pentru jocuri de apă, miercurea este zi de drumeție în jurul orașului Sfântu Gheorghe, pentru întâlnire cu natura, joia este zi de mers la parcul de aventură de la Șugaș Băi, iar vinerea sunt ateliere din fiecare disciplină predată la Palatul Copiilor, de la artă, la știință și sport. Programul se va derula pe durata a două săptămâni, astfel că participanții se vor putea bucura în două rânduri de aceste activități. 

Vor fi admiși maximum 50 de elevi pe serie, pentru respectarea măsurilor de protecție anti-COVID, iar majoritatea activităților se vor derula în aer liber. 

Participarea este gratuită, însă este de precizat că participanții vor avea de plătit intrările la diverse obiective (parcul de aventură și piscină). Înscrierile au început deja și constau într-un acord al părinților cu privire la participarea copiilor. 

Acesta este al treilea an în care Palatul Copiilor organizează o astfel de tabără la început de vară. Anul trecut nu a fost, din cauza pandemiei. Tot din acest motiv la activitățile de anul acesta au acces doar elevii înscriși la atelierele instituției, pentru că se dorește a fi o răsplată pentru eforturile pe care micuții le-au depus în decursul anului trecut. „E ca o răsplată și o motivare pentru anul viitor. Imediat încep înscrierile și ne-am gândit că nu am avut activități vreo două-trei luni, așa că vrem să organizăm niște activități mai distractive acum, pe placul copiilor”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, directorul Palatului Copiilor. 

Speranța este ca în viitor să poată fi organizate, din nou, activități și pentru toți copiii din comunitate. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.