EDUCATIE 21 iulie 2022

Zece zile pentru votarea iniţiativelor Com’ON Sepsi; câştigătorii primesc câte 2.600 de lei

de Agerpres | 787 vizualizări

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe mai au la dispoziţie zece zile pentru a vota iniţiativele preferate înscrise în cadrul celei de-a patra ediţii a programului Com’ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale cu scopul de a încuraja implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, anul acesta au fost depuse 46 de iniţiative şi proiecte, iar fiecare cetăţean poate vota zece dintre acestea.

„Obiectivul programului Com’ON Sepsi este de a apropia oamenii şi de a întări spiritul comunităţii în Sfântu Gheorghe (...) În acest an au fost înregistrate multe idei creative. Iniţiativele includ programe şi activităţi culturale, sociale şi de altă natură, precum: spectacol de teatru, restaurarea laboratorului şcolar de geografie, programe pentru copiii cu dizabilităţi, evenimente pentru bebe şi mămici, evenimente sportive care implică ciclism, fotbal şi alergare, prezentare de modă, seară multiculturală, eveniment de literatură şi muzică, îngrijire a pielii, evenimente de muzică clasică, curs de dans, cinematograf drive-in, proiecte de protejarea mediului şi multe alte idei fantastice. Puteţi arunca o privire mai atentă asupra iniţiativelor aici: https://comonsepsi.ro/initiative”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.

Procesul de vot a început pe 13 iulie şi se va încheia pe 1 august, iar la acesta pot participa persoanele care locuiesc, lucrează sau studiază în municipiul Sfântu Gheorghe. Proiectele câştigătoare vor primi o finanţare de 2.600 de lei din partea autorităţilor locale.

„Anul acesta, organizatorii au făcut votul mult mai simplu, astfel este suficient să vă înregistraţi doar cu un număr de telefon. Pentru a vota trebuie să vizitaţi site-ul www.comonsepsi.ro. Votanţii trebuie să se înregistreze pe site cu numele, numărul de telefon şi codul de verificare primit prin SMS. După autentificarea cu succes, puteţi face clic pe subpagina VOTARE pentru a selecta maxim 10 proiecte pe care doriţi să le votaţi”, au precizat organizatorii.

În cadrul programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, au putut fi depuse proiecte pentru organizarea de activităţi culturale, sociale sau sportive în cinci categorii: comunitate, mediu de viaţă, cunoştinţe, creaţie şi stil de viaţă.

„Până azi am înregistrat peste 2.000 de voturi şi sperăm că oameni vor profită de oportunitatea lor de vot într-un număr cât mai mare (...) Ideile primite pentru ediţia din 2022 a programului Com’ON Sepsi au arătat că tinerii din Sfântu Gheorghe doresc un viitor creativ, colorat, acceptabil şi un viitor mai dezvoltat. Anul European al Tineretului poartă aceste valori, astfel oferind o serie de evenimente şi experienţe bogate pentru tineri, iar ideile implementate de tinerii oraşului nostru se încadrează perfect în acestea. Datorită tinerilor, oraşul Sfântu Gheorghe poate deveni un oraş european mai ecologic, mai accesibil şi digitalizat”, se mai arată în comunicat.

Programul Com’ON Sepsi este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero şi Grupul PONT.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.