EDUCATIE 11 octombrie 2018

ZÎNtorsura Buzăului, proiect educațional european unic în Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2637 vizualizări

Județul Covasna este astfel pus pe harta europeană a #Erasmusdays2018

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului organizează vineri, 12 octombrie, între orele 12:00 și 16:00, prima ediție a Zilei Învățării Nonformale – ZÎNtorsura Buzăului. Proiectul este singurul din județul Covasna inclus în programul #Erasmusdays2018.

Activitățile, care au ca temă dezvoltarea relațiilor profesor-elev, elev-elev, se vor desfășura în Sala de festivități a unității de învățământ, în Centrul de Documentare și Informare și în vecinătatea Liceului.

Potrivit programului, între orele 12:00 și 14:00 se va organiza un concurs de căutare de comori, Treasure Hunt, pentru clasele a IX-a, pus la cale de clasele a XII-a A și B, și profesorii Mihaela Mitrea și Cătălin Lungu. O parte din activitățile de căutare vor fi legate de Erasmus+.

Tot de la 12:00, în Centrul de Documentare și Informare al școlii, câte trei reprezentanți din fiecare clasă de a X-a a și a XI-a vor participa la o vizionare de film urmată de discuții și activități. Tema discuțiilor va fi centrată pe relația profesor-elev, elev-elev, aspecte pozitive, negative, soluții și altele. Organizatorii vor pregăti chestionare de feedback pentru toate activitățile, inclusiv pentru cea de Treasure Hunt.

„Ideea activității pentru clasele a IX-a a venit din dorința de a îi familiariza cu liceul, cu activitățile din cadrul lui, cu elevii și de a se cunoaște mai bine”, ne-a spus unul dintre coordonatorii activităților, profesoara Mihaela Mitrea.

#Erasmusdays 2018 la Întorsura Buzăului

Cu ocazia organizării acestui eveniment, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului devine astfel singura instituție din județul Covasna care s-a înscris cu un eveniment pe platforma www.erasmusdays.eu la #Erasmusdays 2018.

„Propunerea făcută tuturor beneficiarilor Erasmus+ de a face cât mai vizibil impactul proiectului în comunitate, ne-a determinat să ne înscriem pe platforma www.erasmusdays.eu cu un eveniment. Acesta este integrat în Zilele Învățării Nonformale, care se vor desfășura, la noi în școală, pentru prima dată. Dorim ca „bobocii” de la Eliade să afle direct de la „sursă”, adică de la beneficiari, cum le-a schimbat viața  proiectul BESTeachers, BEStudents. Sunt foarte bucuroasă că ne aflăm printre cele 29 de țări europene care organizează un astfel de eveniment”, ne-a declarat și coordonatoarea Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului, Doina Pătrunjel.

Proiectul BESTeachers, BEStudents a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, implementat în perioada 2016 – 2018, și a implicat activități de schimb de experiență și parteneriate cu școli din 6 țări europene, una dintre acestea fiind chiar Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului.

#Erasmusdays2018 se organizează la nivel european în 12 și 13 octombrie, iar 2018 este numit Anul European al Moștenirilor Culturale. Prima ediție Erasmus Days a avut loc în 2017. Atunci au fost organizate 625 de evenimente, în 11 țări și 324 de orașe, implicând 52 de milioane de persoane.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.