EDUCATIE 27 noiembrie 2018

Voluntari din Brazilia, Indonezia și Thailanda vor preda elevilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 966 vizualizări

Peste 10 tineri vin prin organizația AIESEC să îi învețe pe elevii claselor V-VIII dezvoltarea personală

Organizația mondială de tineret AIESEC, prin filiala din Brașov, revine în trei școli din județul Covasna cu programul „Discover”. Astfel, elevi din clase de V-VIII din Colegiul Național „Székely Mikó” și Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, dar și din Școala Generală „Mihai Sadoveanu” din Întorsura Buzăului vor avea ocazia să învețe limba engleză și dezvoltare personală de la 12 voluntari internaționali. Aceștia vin în județul Covasna tocmai din Brazilia, Indonezia și Thailanda.

Proiectul se derulează în perioada 17 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019.

Discover este un proiect ce vine să completeze sistemul tradițional de învățământ. Ne propunem să trecem copiii din ciclurile primare și gimnaziale din România printr-o călătorie ce are drept scop completarea curriculei tradiționale cu partea practică. Proiectul nostru dezvoltă aptitudinile elevilor de a se înțelege pe ei, de a găsi soluții la probleme complexe, de a lucra unii cu alții și de a iniția acțiuni concrete prin care să schimbe în bine mediul înconjurător”, arată prezentarea proiectului realizat de AIESEC.

Proiectul „Discover” este la a 3-a ediție în județul Covasna. Acesta s-a mai derulat în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, dar și în iunie 2018. În total, până acum, 26 de voluntari din toate colțurile lumii au ajuns în reședința de județ, dar și în alte localități covăsnene.   

Beneficiile proiectului sunt multiple, spun, pe baza experiențelor acumulate, coordonatorii județeni.

Elevii au devenit mai comunicativi, au devenit mai implicați, pun mai multe întrebări. (...) Deci avem impact asupra copiilor și vrem să dezvoltăm în ei calități de lideri. Avem și un impact internațional, în sensul că sunt voluntari care se întorc aici în calitate de turiști, pentru că au legat prietenii cu voluntari locali”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, coordonatorul județean al proiectului, Bogdan Andrei Scafariu.

Inițiativa este avizată de Ministerul Educației Naționale și este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

AIESEC România are 16 birouri locale în 14 orașe din țară, dar proiectele organizației ajung, la nivel național, în peste 50 de orașe și sate. Mișcarea globală AIESEC s-a născut în 1948 cu scopul de a promova pacea și împlinirea potențialului uman.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.