EDUCATIE 12 septembrie 2017

Vocea tinerilor din Covasna va răsuna la Guvern

de Iulia Drăghici - Taraș | 838 vizualizări

Un reprezentant al DJST Covasna va vorbi la Guvern despre un proiect adresat tinerilor și implementat la nivel județean

Consilierul de tineret din cadrul Compartimentului Tineret/Tabere al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Cătălin Nicolae Lazăr, este invitat să vorbească în cadrul conferinței „Pregătirea Președinției Consiliului Uniunii Europene”, desfășurată marți, 12 septembrie, la sediul Guvernului Românei, despre unul dintre proiectele derulate în premieră anul acesta la nivel județean. 

Scopul conferinței găzduite marți de Guvernul României este de a încheia oficial proiectul inițiat, în urmă cu două luni, de o echipă formată din șapte interni din Programul Oficial de Internship al Guvernului României, program unde s-au susținut sesiuni de informare cu privire la un nou rol pe care România îl va avea în cadrul Uniunii Europene, începând din ianuarie 2019, când, pentru șase luni, va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

Județul Covasna este prezent în cadrul conferinței graţie desfășurării la nivel județean a programului de practică pentru tineri în administrația locală, de altfel, o premieră la nivel național.

„Suntem onorați că implicarea Compartimentului Tineret/Tabere din cadrul DJST Covasna nu rămâne fără ecou și primește recunoaștere prin invitația primită de la Guvern pentru a participa și a lua cuvântul în cadrul acestui eveniment.  În invitația primită se stipulează că viziunea și demersul nostru, al Compartimentului de Tineret/Tabere al DJST Covasna, reprezintă un element important în campania derulată de către internii din cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului, de informare a tinerilor cu privire la preluarea președinției UE de către România. În cadrul intervenției ce o voi avea, voi evidenția impactul pe care sesiunea de informare, pe care am realizat-o, cu ajutorul celor 2 interni, în cadrul proiectului „Școala Națională pentru Democrație”, ediția a VI-a 2017, l-a avut asupra celor peste 90 de tineri liceeni prezenți la Centrul de Agrement Pădureni”, ne-a declarat consilierul pe tineret în cadrul Compartimentului Tineret/Tabere al DJST Covasna, Cătălin Nicolae Lazăr.

La conferință vor lua parte și Cristian Bădescu - diplomat, Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, director al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană - SNSPA, Robert Lupițu, redactor-șef adjunct la Calea Europeană, Gabriela Drăgan - Director General al European Institut of Romania și Iulia Ghiță, manager de proiect la Europuls. Conferința va fi moderată de Miruna Troncotă - Lect. univ. dr. / Departamentul de Relaţii Internaționale şi Integrare Europeană - SNSPA.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.