EDUCATIE 17 iunie 2022

Viitorii studenți, îndemnați de autoritățile covăsnene să învețe administrație publică la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1083 vizualizări

Un îndemn pentru tinerii care se pregătesc să se înscrie vara aceasta la facultate, de a alege Administrația Publică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe ca variantă pentru studiile superioare, a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de reprezentanții autorităților covăsnene și ai instituției de învățământ. Mesajul a venit cu precizarea că este nevoie de oameni tineri și pregătiți în administrația publică din județ. 

Apelul a fost făcut joi, 16 iunie, într-o conferință de presă organizată la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe. Au luat parte: edilul Antal Árpád, directorul Departamentului de Administrație Publică al Universității Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe, dr. Csák László, și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Prilejul acestei întâlniri a fost dat de faptul că în anul universitar 2022-2023 acest departament împlinește 25 de ani de la înființare. 

Cu această ocazie se pun la cale o serie de noutăți, printre care și stagii de practică în instituțiile subordonate Primăriei și Consiliului Județean sau o conferință științifică la care vor lua parte lectori de renume internațional. Totodată, s-a precizat că, datorită demersurilor de digitalizare, sălile de curs sunt moderne, iar patru dintre acestea sunt dotate cu table interactive. 

Pentru anul universitar 2022/2023, Departamentul de Administrație Publică al Universității Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe va avea 11 locuri la buget și 60 de locuri cu taxă pentru secția de limba română și 14 locuri la buget și 30 cu taxă pentru secția maghiară. 

Admiterea va avea loc în perioada 11-15 iulie. Înscrierea se face exclusiv online, pe bază de dosar, care trebuie să cuprindă și o scrisoare de intenție a candidatului. 

Dorim să facem un apel către tineri, cei care vor absolvi anul acesta și care urmează să-și dea bacalaureatul, în același timp le urăm și succes, să aleagă administrația publică. Este o carieră frumoasă și există posibilitatea învățământului la zi și în municipiul Sfântu Gheorghe”, a declarat Antal Árpád. 

Tamás Sándor a precizat la rândul său că la nivelul Consiliului Județean, din numărul total de persoane angajate anual, în medie câte două sunt absolvente ale secției de administrație publică din cadrul UBB – extensia Sfântu Gheorghe. 

Avem un parteneriat foarte strâns cu instituțiile publice, așa cum este Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe sau Consiliul Județean Covasna, în sensul că instituțiile publice ne-au sprijinit și până acum, dar și pe viitor, cu propuneri, cu idei, ce conținut și ce abordări trebuie predate studenților noștri ca să fie mai ușor de integrat fiecare student în resursele umane de la instituțiile publice, să fie dotat cu o pregătire universitară adaptată la nevoile instituțiilor publice”, a declarat joi și directorul Csák László. 

Sursa foto: Kocsis B. János și Facebook/ Tamás Sándor

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.