EDUCATIE 13 decembrie 2019

Vești bune pentru studenții la masterat

de Daniela Luca | 2780 vizualizări

Condițiile pentru obținerea bursei au devenit ceva mai accesibile

Programul Primăriei Sfântu Gheorghe, care susţine studenţii, masteranzii şi doctoranzii în anii terminali cu burse, a fost modificat. Astfel, cei care vor susține masteratul în 2020 și vor să beneficieze de sprijinul financiar, trebuie să acumuleze 30 de puncte în loc de 40, cât era nevoie până acum. 

Dacă în cazul masteranzilor punctajul a scăzut la 30, studenții la licență și cei de la doctorat trebuie să obțină în continuare 40 de puncte.

„Acest program care funcționează deja de câțiva ani s-ar modifica puțin față de anii anteriori și anume numărul necesar de puncte ar scădea în privința studenților la masterat de la 40 la 30 de puncte, dat fiind că durata studiilor de masterat este mai scurtă decât în cazul studiilor de bază. În acest caz am adăugat și noul calendar până când trebuie să se predea, respectiv să se discute aceste cereri. În rest nu s-a schimbat nimic”, a explicat joi, 12 decembrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, consilierul Zsigmond József.

Dosarul de înscriere pentru obținerea bursei se depune în format electronic sau tipărit, la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură, respectiv, se transmite copia de pe formularul de înscriere online la adresa de e-mail: kinga.sandor@sepsi.ro., până pe data de 31 ianuarie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 28  februarie. 

Potrivit regulamentului programului, adoptat printr-o Hotărâre de Consiliu Local, „pentru a beneficia de una din categoriile de burse, candidaţii eligibili trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe; să frecventeze cursuri universitare (de licenţă, master, doctorat), oriunde în lume, la o unitate de învăţământ superior recunoscută oficial de ţara respectivă; să nu fi împlinit vârsta de 35 ani la data depunerii dosarului de aplicare la programul de burse; să se afle în faza de pregătire a tezei de licenţă/masterat/doctorat în anul universitar aferent derulării programului de burse”.

Bursierii trebuie să îşi susţină teza în faţa Consiliului Local, în cadrul unei şedinţe organizate în acest scop, înainte de finalul anului în care au primit bursa. Programul prevede că banii se oferă în funcție de următoarele categorii: studenți: 300 lei/4 luni; masteranzi: 500 lei/4 luni, doctoranzi: 1000 lei/4 luni.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.