EDUCATIE 11 ianuarie 2018

Utilizarea manualelor auxiliare în şcoli, permisă din nou în şcoli

de Covasna Media | 730 vizualizări

În procedura de utilizare sunt implicaţi şi părinţii

Ministerul Educaţiei Naţionale a reglementat procedura de utilizare a auxiliarelor în şcoli, iar cadrele didatice vor alege auxiliarele care vor ajunge pe bancile elevilor, iar părinţii îşi pot exprima acordul cu privire la utilizarea acelor materiale. Procedura este inclusă în ROFUIP.

„În funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor. Adunarea generală a părinţilor hotărăşte susţinerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor/elevilor“, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Ministerul Eduaţiei Naţional.

După ce profesorii aleg lista auxiliarelor pe care doresc să le folosească la clasă, asociaţiile de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea acestor materiale.

Rezultatele primei sesiuni de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate în data de 5 ianuarie 2018 şi au fost validate prin ordin de ministru, astfel că Liviu Pop a avizat 1.200 de titluri.

„Ordinul de ministru care stabileşte procedura de utilizare a auxiliarelor didactice conţine şi o serie de amendamente aplicate Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) din 2016, ca urmare a introducerii învăţământului dual ca formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnnic, precum şi a necesităţii de a clarifica o serie de aspecte care vizează posibilităţile de continuare a studiilor şi de realizare a transferurilor elevilor“, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Această procedură de utilizare a materialelor auxiliare a fost inclusă şi în noul regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP).

Ministrul Educaţiei a declarat, la începutul lunii august, că toate mijloacele de învăţământ didactic auxiliar şi curicular trebuie revizuite, motiv pentru care niciunul nu va mai fi valabil. Ordinul a intrat în vigoare, în prezent nefiind folosite manuale auxiliare. Decizia lui Pop a stârnit şi nemulţumiri în rândul părinţilor şi profesorilor.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.