EDUCATIE 23 martie 2021

Unitățile de învățământ din Sfântu Gheorghe, Bixad, Comandău și Moacșa, în scenariul roșu

de Daniela Luca | 811 vizualizări

Datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna arată că scenariul roșu va fi aplicat de marți, 23 martie, în 47 de unități școlare din Sfântu Gheorghe, Bixad, Comandău și Moacșa, după ce rata de incidență în aceste localități a depășit limita de 3/1.000 de locuitori. 

„Având în vedere rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data de 23.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, în toate unitățile de învățământ din municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv localitățile Bixad, Comandău și Moacșa se instituie scenariul roșu.

În această situație, conform ordinului comun ME și MS nr. 3235/ 2021 modificat prin ordinul comun nr. 3459/ 6.03.2021, preșcolarii și școlarii de la ciclul primar vor derula activități didactice prin prezența fizică la grădiniță/școală. Elevii din clasele terminale vor participa la cursuri în sistem hibrid, dacă numărul elevilor din clasa a VIII-a este mai mare de 15, iar al celor din clasa a XII-a/a XIII-a și din clasele terminale de la învățământul profesional este mai mare de 17. Constituirea formațiunilor de tip hibrid cade în sarcina conducerii unităților de învățământ în cauză și se comunică elevilor și cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat de presă trimis luni de IȘJ Covasna. 

Aceeași sursă arată că elevii din clasele V-VII, respectiv IX-XI vor participa la cursuri în mediul online. 

IȘJ precizează totodată că, indiferent de scenariu, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat și simularea probelor din cadrul examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a se derulează în format fizic, în cadrul unităților de învățământ din care fac parte candidații.  

„Transmitem elevilor obligativitatea respectării normelor de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-COV-2”, se mai arată în comunicat. 

Datele IȘJ Covasna arată că scenariul galben este aplicat săptămâna aceasta în 69 de unități școlare din județ, iar cel verde în alte 187 de școli și grădinițe. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.