EDUCATIE 11 iulie 2023

Un singur centru de examinare pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

de Agerpres | 1048 vizualizări

Un singur centru de examinare va funcţiona în judeţul Covasna pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, a anunţat luni, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Conform sursei citate, centrul de examinare va fi organizat la Liceul Economic „Berde Áron” din municipiul Sfântu Gheorghe.

„Pentru organizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2023, va funcţiona un singur centru de examen în cadrul Liceului Economic «Berde Áron» din Sfântu Gheorghe, cu o subcomisie la Liceul Tehnologic «Apor Péter» din municipiul Târgu Secuiesc. Subcomisia va funcţiona numai în cazul în care numărul candidaţilor înscrişi (...) va depăşi capacitatea organizatorică a Liceului Economic «Berde Áron»”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

Potrivit sursei citate, în judeţul Covasna va funcţiona un centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe.

Dosarele de înscriere se vor depune la secretariatul Liceului „Berde Áron” până pe data de 4 august, ora 14:00, excepţie făcând candidaţii ale căror probe de competenţe vor fi echivalate, în cazul acestora termenul fiind de 11 august, ora 14:00.

Rata de promovare la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat a fost de 67,93% în judeţul Covasna.

Topul unităţilor de învăţământ cu cea mai mare promovabilitate este condus de Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, cu 97,62%, urmat de Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului - 97,50% şi Colegiul Naţional „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, cu 96,74%.

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Liceul Tehnologic „Apor Péter” din Târgu Secuiesc, unde rata de promovare a fost de doar 7,50%, şi la Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din aceeaşi localitate - 14,55%. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.