EDUCATIE 5 iunie 2011

Un copil fericit

de Covasna Media | 738 vizualizări
În fiecare an, pe data de 1 Iunie, la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzăului este o dublă sărbatoare: Ziua Copilului şi debutul Zilelor Şcolii. Este un moment în care cel mai important pentru noi este zâmbetul, expresia bucuriei de a fi copil. Acesta este şi motivul pentru care, la nivel de şcoală, s-a organizat o activitate amplă care a antrenat aproximativ 400 de elevi, părinţi şi 25 de cadre didactice din

În fiecare an, pe data de 1 Iunie, la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzăului este o dublă sărbatoare: Ziua Copilului şi debutul Zilelor Şcolii. Este un moment în care cel mai important pentru noi este zâmbetul, expresia bucuriei de a fi copil. Acesta este şi motivul pentru care, la nivel de şcoală, s-a organizat o activitate amplă care a antrenat aproximativ 400 de elevi, părinţi şi 25 de cadre didactice din întreg centrul financiar.

Programul activităţilor a fost structurat în aşa fel încât să poată participa cât mai mulţi copii, ţinând cont de aptitudinile şi pasiunile lor pentru sport, muzică, literatură sau desen. Ineditul acestui program s-a datorat faptului că toate întrecerile sportive s-au derulat în acelaşi timp, în locaţii diferite, respectiv cele două săli de sport, Clubul elevilor, terenul de sport în aer liber şi curtea şcolii.

Programul a fost deschis de două reprezentaţii de dans sportiv, care au captat atenţia micilor spectatori şi a părinţilor prezenţi, prin graţie şi profesionalism. Au urmat apoi probele de sport pentru trup şi minte, şi anume competiţie de şah, minifotbal, minibaschet, tenis de masă, concurs de orientare, tracţiune cu frânghia, ştafeta de viteză, ştafeta de rezistenţă. Fiecare centru a avut ca arbitri cadre didactice precum şi elevi din clasa a VII-a E.

Probele cele mai emoţionante au fost, bineînţeles, cele artistice. Micii artişti au stârnit ropote de aplauze din partea colegilor lor şi a părinţilor. Prima probă a fost cea de desene pe asfalt, desfăşurată pe terenul de sport. Rezultatul muncii celor 62 de copii a fost unul extraordinar, o adevărată expoziţie cu tema “Un copil fericit”, în care fericirea lor era colorată în tonuri adevărate.

Apoi a urmat proba de creaţie literară si artistică, în care copiii şi-au exersat talentul de scriitori, actori sau cântăreţi. Am descoperit cu această ocazie că avem un Florin Piersic în miniatură (David Bularca din cl. a III-a A), o formaţie Beatles în formare (copii din clasa a IV-a A, acompaniaţi de Călin Coman), adevărate interprete de muzică populară (Petruţa Popica şi Cătălina Barbu de la Şcoala cu clasele I-IV Floroaia Mare), 16 scriitori în devenire la creaţie literară, interpreţi mici şi mari, emoţionaţi la primul lor spectacol.

Pe chipul lor şi al părinţilor s-a citit într-adevăr bucuria de a fi copil, bucuria de a fi în această zi împreună cu părinţii şi dascălii lor. Şi pentru ca eforturile lor să nu rămână doar la nivel de amintire, pe lângă diplome, sponsorul nostru le-a oferit dulciuri tuturor copiilor.

Toţi copiii au fost câştigători. Credem că acestă manifestare şi-a atins scopul pentru că toţi copiii au plecat acasă fericiţi pentru că au muncit în echipă, că au colaborat şi s-au bucurat împreună.

Iniţiatorul programului a fost profesor Ciprian Grosu, care a colaborat cu directotul adjunct, prof. Adela Stroie, cu prof. Mihaela Popica şi prof. Tusa Levente.

Tot cu această ocazie menţionăm că elevii claselor V-VIII au participat împreună cu diriginţii lor la activităţi în aer liber la Camping, în excursii sau în diferite activităţi propuse în cadrul programelor de parteneriat, derulate la nivel de şcoală.

 

Ziua Copilului - zi de sărbătoare şi la Sita Buzăului

Cu ocazia Zilei Copilului, Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Căminul Cultural Sita Buzăului şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna au organizat la Sita Buzăului Proiectul „Tradiţie şi culoare în ochii tăi, copile!”.

Proiectul a cuprins un concurs de îndemânare la care au participat echipe reprezentante ale şcolilor I-VIII din Zăbrătău, Bobocea, Ciumernic şi Sita Buzăului. Fiecare dintre cele 4 echipe, formate din câte 10 elevi, a participat prin rotaţie la 4 ateliere: modelaj lut, pictură pe vase, ţesut la război manual şi quiling. Juriul, format din reprezentanţii instituţiilor partenere şi 5 voluntari, a stabilit că echipa care a realizat cele mai reuşite lucrări la ateliere a fost reprezentanta Şcolii I-VIII Bobocea. Ea a fost urmată de echipa Şcolii „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, apoi de reprezentantele şcolilor I-VIII din Zăbrătău şi din Ciumernic.

În pauzele dintre ateliere, elevii participanţi au notat mesaje antifumat pe panoul amenajat în cadrul standului antidrog şi s-au informat cu privire la efectele şi riscurile fumatului din pliantele şi afişele puse la dispoziţie de CPECA Covasna.

Toţi elevii au primit pentru participarea la concurs, diplome şi premii constând în vase din lut, cănuţe MNCR, dulciuri etc.

Mulţumim pe această cale tuturor partenerilor implicaţi în proiect, precum şi Consiliului Judeţean Covasna pentru susţinerea financiară a proiectului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ionescu Anca Daria, 6 iunie 2011
Felicitari initiatorilor pentru modul in care au decis sa sarbatoreasca Ziua Copilului !!! Varietatea de activitati extrascolare oferite de organizatori s-au dovedit deosebit de atractive, stimultive, citeste integral
Lor, 6 iunie 2011
Stimă, felicitări si tot respectul conducerii Scolii Mihail Sadoveanu-Întorsura Buzăului! Toată stima profesorului coordonator al acestui proiect Ciprian GROSU! Salut cu respect întreaga citeste integral
Mirel, 6 iunie 2011
Calitatea de părinte mă face să acord toată admiraţia şi să-mi exprim pe deplin bucuria şi mulţumirea faţă de tot ceea ce aţi realizat pentru copii noştrii cu prilejul zilei de 1 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.