EDUCATIE 28 septembrie 2018

UBB Sfântu Gheorghe își deschide porțile pentru aprope 340 de studenți

de Covasna Media | 1883 vizualizări

Cei mai mulți dintre viitorii studenți au optat pentru Economie

Anul universitar 2018-2019 va lua startul luni, 1 octombrie. Festivitatea de deschidere a anului universitar începe la ora 11:00,  în Aula Magna a clădirii Extensiei universitare „Babeș-Bolyai” din Sfântu Gheorghe. De luni, 336 de studenți vor păși într-un nou an universitar. Dintre aceștia, 105 sunt în anul I.

Cursurile vor începe marți în cadrul a trei facultăți: Facultatea de Știinte Politice, Aministrative și ale Comunicării, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

Cei mai mulți studenți s-au înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA). În total 54 de „boboci” vor începe studiile universitare în cadrul acestei facultăți.

La  Facultatea de Știinte Politice, Aministrative și ale Comunicării (FSPAC) s-au înscris în total 36 de studenți în noul an, la linia română 14, iar la linia maghiară 22.

În cadrul aceleiași facultăți, la masterul „Managementul Dezvoltării Afacerilor” ,s-au înscris 24 de licențiați.

Un număr de 15 studenți au ales să-și înceapă studiile în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului (FSIM).

„Noul an universitar vine cu emoții”

Vacanța a luat sfârșit, iar luni cadre didactice şi reprezentanţii instituţiilor covăsnene care vor fi prezenţi la festivitatea de deschidere, le vor ura studenților un „Bun venit!”. Cu forțe proaspete, studenții au declarat că au emoții în ceea ce privește noul an, dar și că au așteptări mari.

„Îmi place să cred că perioada de studenție reprezintă un proces de formare, atât ca profesioniști, dar mai ales ca oameni. Primul an de facultate a fost unul frumos, care mi-a deschis noi orizonturi și m-a ajutat să înțeleg lucruri despre care nu aveam o imagine foarte clară. Noul an universitar vine cu emoții ca și anul trecut, însă acum îmi doresc să mă implic mai mult și să mă bucur de noile experiențe și provocări”, ne-a spus studenta Alina Andrea Marc.

În ceea ce privește așteptările legate de noul an de studii, studentul Raymond Gheorghiță ne-a spus:  „Parca nu-mi vine să cred că a trecut deja un an. Un an în care a trebuit să mă obișnuiesc din nou cu banca de student, un an cu încercări, un an cu învățăminte. Acum e timpul pentru un nou an universitar. Anul acesta vreau să am ocazia să învaț, să acumulez cunoștințe. Mă aștept la informații esențiale, practice. Cred că cea mai mare așteptare a mea de la noul an școlar este să acumulez informatii utile și să am șansa de a învăța mai mult”, a punctat acesta.

Achiziții noi la universitate

Extensia universitară se bucură în acest an de noi achiziții: o plasma TV, montată într-o sală de curs și un nou sistem de sonorizare. Pe lângă acestea, au început lucrările de renovare și amenajare a sălii multifuncționale de la demisol. Sala nouă va dispune de două vestiare, grupuri sanitare și dușuri. După  finalizarea lucrărilor, aceasta va fi folosită ca sală de sport, dar și ca sală pentru evenimente.

În plus, anul acesta vor fi montate camere de supraveghere pentru exterior, încă o barieră auto în parcare, dar și porți de fotbal în spatele facultății.

Directorul extensiei, Loránd Cziprián-Kovács le dorește studenților un an universitar rodnic, subliniind totodată calitatea învățământului covăsnean și reputația de care se bucură extensia universitară din municipiul Sfântu Gheorghe.

Dacă faci o facultate în România și mai ales aici la Babeș-Bolyai, ai un avantaj - costurile sunt mult mai mici decât în străinătate, iar diploma are aceeași valoare și în celelalte state. Așa că recomand studenților să pună burta pe carte”, a declarat acesta.

Universitatea „Babeș-Bolyai” este prima universitate din România în clasamentul global al universităților 2018/2019.

Daniela Luca

Sursă foto: sfantugheorghe.extensii.ubbcluj.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.