EDUCATIE 3 noiembrie 2017

Tabără de pregătire în cadrul programului DOFE

de Covasna Media | 675 vizualizări

Asociația Turul Madar în cadrul programului DOFE a organizat un curs de pregătire pentru aventură. Durata pregătirii a fost de două zile, la care au participat 21 de tineri, 6 lideri și 4 supraveghetori.

Locația cursului a fost Pensiunea Teglas din Bicfalău. Evenimentul a început cu jocuri de societate, de cunoaștere, care s-a continuat cu pregătirea pentru ture de ciclism. În cadrul acestui secțiuni, tinerii au învăţat cum să pregătească bicicleta, cum să circule în trafic, precum şi principalele regulile de circulație pe drumurile publice.

După secțiunea de ciclism, a urmat pregătirea tinerilor pentru drumeție. Tineri au învăţat folosirea hărții, busolei, cum să pregătească rucsacul, care sunt cele mai importante echipamente care trebuie împachetate pentru drum. La finalul zilei, tinerii au proiectat propriile planuri de aventură în echipe de 5-6 persoane. A doua zi a urmat o tură de patru ore, lângă Bicfalău, unde tinerii au exersat  și pe teren cele învățate, şi pe lângă acestea au exploatat flora și fauna, au făcut cunoștință cu marcajele de pe traseele turistice. Ziua au fost încheiată cu o evaluare a cunoștințelor importante care sunt necesare în realizarea secțiunii de aventură în cadrul programului.

Programul este susținut de: DOFE România, Primăria Sf. Gheorghe, Direcțiunea Județeană pentru Sport și Tineret Covasna

Pregătirea a fost sprijinită de: Bertis Srl., Meotis Srl, Brutăriile Babi, Zoemia și Dioszegi, Melti Srl, Magazinul Merkur, Covalact SA, Vancsa Past Srl, András János II și Pensiunea Téglás din Bicaflău. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.