EDUCATIE 14 august 2019

Tabără cu specific militar la Pădureni; participarea tinerilor, gratuită

de Agerpres | 1469 vizualizări

O tabără cu specific militar, la care participarea tinerilor este gratuită, va fi găzduită luna aceasta de Centrul de agrement de la Pădureni, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Covasna.

Tabăra, organizată de DJTS Covasna şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, va reuni 120 de tineri din toată ţara, care, pe parcursul unei săptămâni, vor deprinde diverse tehnici de autoapărare şi supravieţuire în condiţii izolate, respectiv cum să aprindă focul, să îşi ridice un adăpost sau să se orienteze în pădure.

La aceasta pot participa tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, atât fete, cât şi băieţi, iar înscrierile se mai pot face până pe 15 august.

„La nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului există un precedent legat de colaborarea cu Ministerul Apărării Naţionale, deci există tabere naţionale de vară organizate în parteneriat între Direcţiile Judeţene şi unităţile militare la Botoşani, Vâlcea şi aşa mai departe. Deci, sunt proiecte care se derulează cu parteneri din serviciile militarizate (...) şi atunci am spus că de ce nu am crea şi noi precedentul cu Jandarmeria Română, mai ales că relaţiile între noi sunt foarte bune şi e şi o variantă de a îndruma tinerii în carieră. (...) Astfel, am pus bazele acestui proiect care va avea loc în perioada 19-25 august şi sperăm să participe 120 de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, înscrişi în unităţile de învăţământ. (...) Se mai pot face înscrieri până în data de 15 august. Până în momentul de faţă avem în jur de 85 de persoane înscrise din toată ţara (...), 80% sunt din judeţele Covasna şi Harghita, dar sunt şi din restul ţării, majoritatea sunt elevi de liceu, jumătate fete, jumătate băieţi. Sunt convins că se vor simţi bine aici din toate punctele de vedere, vor avea şi pregătire militară, dar şi timp să se distreze. (...) Sperăm să permanentizăm parteneriatul cu Jandarmeria Română”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul DJTS Covasna, Marian Ştiopu.

Acesta a precizat că tabăra este organizată în cadrul proiectului de ţară „România mea”, demarat în urmă cu patru ani.

Marian Ştiopu a adăugat că Centrul de Agrement de la Pădureni este una dintre cele mai moderne tabere aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cazarea făcându-se în căsuţe şi cabane, respectiv în camere cu trei şi patru locuri, dotate cu grupuri sanitare.

Programul taberei se va axa preponderent pe activităţi cu specific sportiv şi militar, instruirea urmând să fie făcută de angajaţi ai Jandarmeriei Covasna.

„Activităţile vor începe în fiecare zi la ora 6,00 şi se vor termina la ora 22,00. Activităţile pe care le-am cuprins în program eu zic că sunt facile, ne-am gândit la vârsta tinerilor, la condiţia lor fizică şi la capacitatea de a face faţă la efort. (...) Acestea vor avea loc şi în tabăra de la Pădureni şi în curtea Inspectoratului de Jandarmi din Sfântu Gheorghe, dar şi în alte locaţii. Este o tabără cu specific militar, deci pe timpul activităţilor o să trebuiască să respecte un program strict. (...) Dimineaţa se va da trezirea la ora 6,00, vor urma înviorarea, intonarea imnului, exact cum se face în orice structură militară. (...) Colegii mei o să le pregătească tot felul de surprize şi sper că o să fie interesante activităţile şi o să reuşim să captăm atenţia tinerilor şi, cine ştie, poate în viitor o să opteze pentru instituţiile militare de învăţământ şi poate o să îi avem colegi”, a declarat comandantul IJJ Covasna, Adrian Nichifor.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.