EDUCATIE 20 decembrie 2010

Succes neaşteptat la concursul de desen lansat de Liceul de Artă

de Covasna Media | 546 vizualizări

La începutul acestei luni, conducerea Liceului de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe a lansat un concurs de desen pe tema „Ajunul Crăciunului în ochii copiilor”, destinat elevilor din clasele primare şi copiilor din grădiniţe. Iniţial acest concurs s-a adresat numai instituţiilor de învăţământ din municipiu, dar s-a extins pe tot teritoriul judeţului, astfel la adresa liceului au ajuns lucrări din aproape toate localităţile judeţului nostru. Directorul adjunct al instituţiei de învăţământ, Edinda Iliescu, a declarat că acest lucru a fost impresionant pentru ei, dar în acelaşi timp a îngreunat şi organizarea concursului mai departe.

„Jurizarea s-a realizat mai greu deoarece nu ne-am aşteptat să vină atâtea lucrări la acest concurs. În decurs de două săptămâni au sosit peste 1.100 de lucrări, astfel profesorii noştri de arte plastice au avut o muncă destul de grea de realizat. Din toate desenele au fost selectate 100 care sunt expuse în sala de festivităţi a liceului şi pot fi vizualizate de oricine. Nu am avut suficiente sponsorizări pentru a oferi premiu tuturor participanţilor, dar toată lumea va primi câte o diplomă de participare”, a explicat Edinda Iliescu.

Directoarea adjunctă a mai spus că cei 100 de copii selecţionaţi la expoziţie vor primi fiecare câte un mic premiu constând în dulciuri, iar alţi 18, marii câştigători, vor primi pe lângă dulciuri şi jucării oferite de sponsorii concursului.

„Doresc să menţionez că acest concurs a fost total obiectiv şi niciun elev din cadrul instituţiei noastre nu a participat. Elevii noştri împreună cu profesorii de arte plastice au fost cei care au evaluat lucrările şi nu au favorizat pe nimeni, jurizarea fiind făcută cu anumite calificative şi criterii stabilite anterior”, a continuat directoarea adjunctă.

Conducerea Liceului de Artă din municipiul Sfântu Gheorghe plănuieşte organizarea mai multor concursuri de desen în viitorul apropiat pentru a pune în lumină elevii talentaţi din judeţ şi să le acorde atenţie şi să îi aprecieze lumea la adevărata lor valoare.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.