EDUCATIE 12 martie 2021

Situația la zi în ceea ce privește clasele cu activitatea suspendată din cauza COVID-19

de Daniela Luca | 1488 vizualizări

Un număr de 23 de elevi și 36 de cadre didactice s-au infectat de la începutul semestrului II

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Covasna, cele mai multe clase cu activitate  față în față suspendată, după ce mai mulți copii și dascăli au fost diagnosticați cu COVID-19, sunt de la unitățile de învățământ din Sfântu Gheorghe. La acestea se adaugă și clase sau grupe din Întorsura Buzăului, Baraolt, Covasna, Sita Buzului, Brădet și Boroșneu Mare, unde activitatea se va desfășura, de asemenea, în online. Totodată, clasele din alte 11 unități de învățământ din județ revin la școală, după ce săptămâna aceasta ies din scenariul roșu.   

Datele postate pe site-ul instituției arată că în această săptămână 214 unități școlare din județul Covasna și-au desfășurat activitatea în scenariul verde, iar 87 în scenariul galben. Totodată, în urma creșterii incidenței, Școala Gimnazială „Horn Dávid” și Grădinița cu Program Normal din Comandău au fost în săptămâna 8-12 martie în scenariul roșu. Scenariile de funcționare a instituțiilor de învățământ pentru săptămâna viitoare vor fi recalculate vineri, 12 martie. 

Situația claselor cu activitate suspendată din cauza cazurilor de COVID-19, arată în felul următor: 

- Colegiul Național „Székely Mikó” Sfântu Gheorghe, I.A, cadru didactic infectat (5-18 martie);

- Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” Sfântu Gheorghe, grupa mijlocie „Csicsergők”, elev infectat (4-17 martie);

- Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, IV, elev infectat (3-16 martie);

- Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” Sfântu Gheorghe, grupa combinată „Florilor”, elev infectat (5-18 martie);

-Școala Gimnazială „Váradi József” Sfântu Gheorghe, 14 clase, PR. A,D,E, I.A, II. C,E, III. A,C,E, IV. A,C,E, VIII. A,D), cadru didactic infectat. La PR.C, II.A, VIII.B,C perioada se prelungește până în 22 martie;

-Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Covasna, grupa antepreșcolară, cadru didactic infectat (5 -18 martie).

-Școala Gimnazială „Bartha Károly” Boroșneu Mare, I., cadru didactic infectat (5-19 martie)

Clase care au ieșit săptămâna aceasta din scenariul roșu 

Alte 11 grupe de grădiniță și clase de elevi din județul Covasna ies până la finalul acestei săptămâni din scenariul roșu, conform datelor IȘJ Covasna.  Este vorba despre grupa specială  de la Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe, Structura din Târgu Secuiesc (25 februarie-10 martie), Școala Primară „George Coșbuc” Zagon, III.B (25-10 martie), Grădinița cu Program Prelungit „Csipike” Sfântu Gheorghe, grupa combinată „Kutykurutty” (25 februarie-11 martie), Școala Gimnazială „Bibó József” Brateș, PR-II SIM (25 februarie-10 martie), Școala Gimnazială „Benkő József” Brăduț, PR-I-II SIM (25 februarie -10 martie), Școala Gimnazială „Gaál Mózes” Baraolt, II.C (26 februarie-11 martie), Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, III.B (25 februarie-10 martie), Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia”, Brădet, III, 1-12 martie), Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului, VIII. A (1-12 martie), Școala Gimnazială „Gaál Mózes” Baraolt, toate cele 11 clase de gimnaziu (1-12 martie) și Colegiul Național „Székely Mikó” Sfântu Gheorghe, III.A (1-12 martie). 

Potrivit datelor Ministerul Educației, în total, până pe 10 martie, în România au fost confirmați 2.038 de elevi și preșcolari cu COVID-19, dar și 1.852 de cadre didactice.  În aproape 1.900 de clase predarea a trecut în online.  În județul Covasna numărul preșcolarilor și elevilor confirmați cu COVID-19 de la începutul celui de-al II-lea semestru este de 23, iar numărul cadrelor didactice pozitive a ajuns la 36, se arată pe site-ul Ministerului Educației. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.