EDUCATIE 5 iulie 2023

Situația după contestațiile la Evaluarea Națională, aproape neschimbată

de Daniela Luca | 950 vizualizări

Marți au fost publicate rezultatele finale ale Evaluării Naționale, în urma rezolvării contestațiilor. Datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna arată că procentul mediilor mai mari decât 5 a crescut cu doar 0,2%. Cea mai mare rată de reușită se înregistrează la Limba și Literatura Maghiară. Peste 90% dintre elevii care au dat examen la această disciplină au reușit să ia o notă de trecere. 

Înainte de contestații procentul mediilor mai mari decât 5 a fost de 71,3%, iar după – 71,5%. Anul acesta, au fost înscriși la Evaluarea Națională 1.678 de elevi, iar dintre ei 85 nu s-au prezentat. 

Cea mai mică rată de promovare a fost la Limba Română – 56,13%, conform datelor publicate după contestații. Niciun elev din județ nu a reușit să ia notă maximă la această disciplină. 

La Matematică, 70,2% dintre elevii de clasa a VIII-a au reușit să ia examenul, iar trei dintre ei chiar cu notă maximă. 

Tot trei note de 10 au fost și la Limba și Literatura Maghiară, examen la care rata de promovare a fost de 90,03%. 

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-a desfășurat în perioada 19 iunie - 4 iulie 2023.

La nivelul județului Covasna, rezultatele de anul acesta sunt „mai modeste” față de anul trecut, au transmis, înainte de rezolvarea contestațiilor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Media obținută în urma notelor pe care le-au primit elevii în cadrul Evaluării Naționale contează pentru admiterea la liceu. Până în acest an, conta 20% și media elevilor pe cei patru ani de gimnaziu. 

„Elementul de noutate este că media obținută la examenul de Evaluare Națională va fi și media de admitere în învățământul liceal. Astfel, subiectele au fost gândite să asigure o evaluare obiectivă a competențelor și cunoștințelor elevilor precum și ierarhizarea elevilor”, se punctează într-un comunicat al IȘJ Covasna. 

Anul trecut, peste 75% dintre elevii covăsneni care au susținut Evaluarea Națională au obținut note peste 5.

Sursa foto: ego.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.