EDUCATIE 18 aprilie 2011

Sfârşit de săptămână plin la Liceul Mircea Eliade din Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 497 vizualizări
Recenzie de carte, atelier de creaţie şi finala campionatului de Pinn Puişor Pongas La sfârşitul săptămânii trecute, trei evenimente inedite au avut loc în cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului: s-a desfăşurat finala campionatului de ping-pong, numit „Pinn Puişor Pongas”; cercul de lectură „Generaţia Next” s-a reunit într-un atelier de creaţie - „Gânduri de primăvară”; iar profesoara Maria Badiu a organizat o întâlnire cu elevii claselor a X-a A şi B, cu scopul recenzării unor interesante

Recenzie de carte, atelier de creaţie şi finala campionatului de Pinn Puişor Pongas

La sfârşitul săptămânii trecute, trei evenimente inedite au avut loc în cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului: s-a desfăşurat finala campionatului de ping-pong, numit „Pinn Puişor Pongas”; cercul de lectură „Generaţia Next” s-a reunit într-un atelier de creaţie - „Gânduri de primăvară”; iar profesoara Maria Badiu a organizat o întâlnire cu elevii claselor a X-a A şi B, cu scopul recenzării unor interesante cărţi.

Campionatul de tenis de masă „Pinn Puişor Pongas”, deşi aflat la prima ediţie, a devenit în scurtă vreme de la anunţarea înscrierilor foarte popular în rândul elevilor, astfel s-au înregistrat mai bine de 60 de participanți. Organizarea aparţine clasei a X-a A, a cărei dirigintă este Rodica Bărbuş,  în colaborare cu Consiliul Şcolar al Elevilor şi cu susţinerea directorului Nicolae Boian. După o perioadă de aproximativ 3 săptămâni, timp în care au avut loc seriile meciurilor eliminatorii, jocurile pe grupe şi semifinala, s-au desemnat ocupanţii podiumului, într-o finală mult aşteptată. Aşadar câştigătorii sunt: locul I Gheorghe Broaner, clasa a XII-a C, locul secund Daniel Tohănean, clasa a XII-a B, locul III Marius Todor, clasa a X-a C, şi locul IV Ioan Cioma, din clasa a X-a B.

În timp ce finala se disputa în sala de sport, în interiorul liceului elevii conştiincioşi din clasele a X-a A şi B pregăteau evenimentul – recenzie de carte. Tinerii au avut de prezentat cărţi mai puţin cunoscute liceenilor, care nu se regăsesc pe lista lecturilor impuse de programa şcolară, prin urmare au fost recenzate cărţi dintre cele mai interesante, precum „Dragostea nu moare”, de Maitreyi Devi, „Tinerii se întreabă - sfaturi practice”, iar spre bucuria profesorilor, în atenţia elevilor a apărut romanul poliţist, „Martorul mut” de Agatha Christie. Întâlnirea a fost roditoare, tinerii care au prezentat neobişnuitele cărţi fiind recompensaţi cu note bune la limba română.

Cel de-al treilea eveniment a fost întâlnirea cercului de lectură al liceului, „Generaţia Next”, unde membrii au avut de pregătit opere proprii. Atelierul de creaţie s-a numit „Gânduri de primăvară”, iar elevii au surprins plăcut cadrele didactice prezente, au dat dovadă de multă inspiraţie, inventivitate şi meticulozitate, prezentând poezii şi istorisiri scrise exclusiv de ei. Responsabilul acestei secunde întâlniri a cercului „Generaţia Next”, care instigă la lectură, a fost reprezentantul CDI, profesoara Camelia Mantaroşie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.