EDUCATIE 13 octombrie 2020

Serie nouă de programe de formare online finalizate în județul Covasna

de Covasna Media | 1099 vizualizări

Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna a finalizat o serie nouă de programe de formare online pentru cadrele didactice din județul Covasna, avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Pe baza analizei de nevoi primite de la instituțiile de învățământ din județ au fost atent alese atât temele, cât și formatorii pentru eficientizarea educației susținute de instrumente digitale. 491 de cadre didactice din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal au finalizat cu succes această serie de formare. Cele opt cursuri cu 20-25 de ore au fost organizate online, prin activități sincrone și asincrone (webinare, tutoriale video, exerciții, teme, dezbateri). Pe lângă prezentarea unor tehnici și metode inovative s-a pus accent pe aprofundare, exersare și colaborare. Cursurile au fost derulate în limba română și limba maghiară, fiecare cadru didactic având posibilitatea de a alege și limba de predare a programului de formare. 

Programele de formare online au vizat pregătirea cadrelor didactice pentru toate scenariile de funcționare în contextul actual al pandemiei. Au fost abordate teme care au vizat integrarea mijloacelor TIC în activități didactice, crearea lecțiilor interactive, folosirea instrumentelor digitale pentru învățarea mixtă, organizarea eficientă a activităților online sincrone și asincrone, crearea unor conţinuturi digitale educaţionale.Totodată s-a pus accent și pe proiectarea, organizarea activităților de predare-învățare interactive, conceperea de teme și teste de evaluare prin diferite aplicații (ex. Kahoot, Redmenta, Socrative, Learning Apps, Quizlet etc.), prin Google Classroom și Google Meet. Au fost prezentate și modalități de utilizare a unor mijloace de comunicare în spațiul online pentru a ține legătura cu părinții, punându-se accent pe promovarea prevederilor legislației în domeniul protecției copiilor în mediul digital și a protecției datelor. 

Pentru a diversifica și a completa oferta, Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna organizează la sfârșitul lunii octombrie Conferința Națională Online „Abordări inovative în procesul de învățământ”, în parteneriat cu Departamentul de  Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul  Universitătii  Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Palatul Copiilor Sf. Gheorghe și Asociația Fritillaria Meleagris. Vor fi abordate teme actuale ca Centrarea pe elev a procesului didactic - învățarea mixtă (hibrid), prezentat de prof. univ. dr. Ion AlbulescuInventarul competențelor necesare pentru reușita în societatea secolului XXI - prezentat de prof. univ. dr. Cristian Stan, Modalități eficiente de sporire a echității digitale în context pandemi - conf. univ. dr. Horațiu Catalano, Strategii de facilitare a învățării în predarea online - lect. univ. dr. Dana Opre, Tehnici pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare online  cu elevi - lect. univ. dr. Daniel Andronache. Detaliile vor fi postate pe site-ul instituției. 

Barabás Andrea

Director Casa Corpului Didactic „Csutak Vilmos” Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.