EDUCATIE 17 septembrie 2019

Se fac înscrieri pentru programul „Mai mult decât un loc pe hartă”

de Daniela Luca | 1854 vizualizări

Fondul alocat este de 20.000 de lei, dublu față de anul trecut

Fundația Comunitară Covasna (HKA - Háromszéki Közösségi Alapítvány) a dat startul unei noi ediții a programului de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”. Școlile și liceele pot aplica până pe 25 septembrie pentru a organiza excursii de o zi  în județul Covasna. Excursiile vor fi organizate în perioada octombrie – noiembrie, iar socializarea elevilor, consolidarea cunoștințelor de geografie și istorie, dar și cunoașterea obiectivelor turistice din județ sunt printre principalele obiective ale programului. 

Proiectele selectate vor fi finanțate cu suma totală de 20.000 de lei, dublu față de anul trecut. Banii provin  din fondul comunitar, iar valoarea sponsorizării unui proiect variază între 500 și 1000 de lei. 

Directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, a precizat că acele grupuri de elevi care trec în următoarea treaptă, fie gimnazială sau liceală, vor fi avantajate. 

„Pot aplica școlile, liceele, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Cei care trec la următorul nivel de studii, au un avantaj pentru că în acest caz excursia îndeplinește și un rol de team building. Banii provin din fondul comunitar și din experiența anilor anteriori, sunt de obicei 40-45 de aplicanți, s-ar putea să mărim suma, adică valoarea fondului și o să nominalizăm proiectul și la Licitația Civilă. Sperăm că astfel o să strângem bani suficienți pentru finanțarea programelor”, ne-a spus Bereczki Kinga. 

Care sunt cerințele 

Astfel, participanții trebuie să întocmească un program bine organizat în care să includă obiective culturale, geografice, istorice, turistice și economice. De asemenea, grupurile trebuie să dispună de un ghid profesional. În plus, vor fi avantajate proiectele care vor include în program vizitarea unei întreprinderi locale cum ar fi atelierele de meșteșugărit, unități industriale, firme de prestări servicii sau cei care vor organiza întâlniri cu o persoană talentată.

Cheltuielile care vor putea fi decontabile includ cheltuielile de drum (combustibil, bilet de tren, de autobuz). Este de notat că taxele de intrare la muzee sau expoziții vor constitui contribuția proprie a inițiatorului proiectului.

„Aplicaţiile vor fi înaintate prin completarea formularelor tip, la biroul Fundaţiei Comunitare Covasna (Sfântu Gheorghe, Str. Bisericii nr. 1A), într-un exemplar, ştampilate şi semnate de către directorul unității de învățământ. Formularul poate fi descărcat de pe pagina de internet a Fundației: www.hka.ro. La aplicație trebuie atașat CV-ul însoțitorului de specialitate”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare. 

Cei care vor să beneficieze de sumele din fondul comunitar trebuie să completeze formularele până pe 25 septembrie, iar rezultatele vor fi publicate pe data de 1 octombrie. 

Un număr de 1.400 de copii au trăit această experiență anul trecut 

Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost lansat în anul 2013 pentru ca elevii covăsneni să aibă oportunitatea de a cunoaște județul și de a vizita  obiective turistice, culturale sau istorice care poate sunt la doi pași de ei, dar poate nu au avut ocazia să le vadă niciodată. 

 „Programul este foarte popular și îndrăgit, nu doar de copii, dar și de pedagogi pentru că este o ocazie de a fi împreună într-un cadru non-formal, distractiv și totuși cu multe posibilități de învățare și experimentare. În fiecare an 1.400-1500 de copii participă în astfel de excursii școlare și numărul pedagogilor variază între 60 și 80 de persoane. Anul trecut au fost 1.400”, ne-a mai spus Directorul Fundației Comunitare Covasna. 

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail hka@hka.ro sau numărul de telefon 0267-351959.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.