EDUCATIE 6 noiembrie 2019

Se fac înscrieri pentru Bursele Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2238 vizualizări

Cinci cei mai buni elevi vor primi câte 3.000 de lei  

Este al nouălea an consecutiv când Primăria Sfântu Gheorghe îi va premia pe cei mai sârguincioși elevi din anii terminali și le va oferi o bursă de excelență în valoare de 3.000 de lei. Dosarele pot fi depuse până pe 5 decembrie. 

„Am dori să avem și în acest an Bursele Sfântu Gheorghe. Ca și în anii trecuți am dori să acordăm cinci burse de excelență de câte 3.000 de lei fiecare. Actele pot fi depuse până în 5 decembrie, iar la prima ședință din decembrie am decerna aceste premii într-un cadru mai festiv”, a spus marți, 5 noiembrie, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Alături de rezultatele excelente la învățătură, se va lua în calcul și participarea la olimpiade și rezultatele obținute, abilităţile de organizare ale elevilor şi colaborarea acestora cu organizaţii nonguvernamentale sau consilii ale elevilor. Primii cinci elevi care vor obține cele mai mari punctaje vor beneficia de acest sprijin. 

Depunerea dosarelor pentru obţinerea burselor de excelenţă se face la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii şi Registratură al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, până la data de 5 decembrie, iar rezultatele vor fi afișate pe 9 decembrie. 

„Dosarul de aplicare trebuie să cuprindă: cartea de identitate, scrisoare de intenţie, CV, adeverinţă pentru mediile anuale de la unităţile de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea, copii xerox după diplome; copii după certificatele de participare; recomandări din partea organizaţiilor; alte documente care atestă performanţele şcolare”, se arată pe sfantugheorgeinfo.ro. 

Anul trecut, doar nouă elevi și-au depus dosarele. Toți cei cinci premianți care au reușit să obțină rezultate deosebite la învățătură au fost elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó”. Kozsokár Hanna, Man Rebeka, Teleki Réka, Bodor Éva-Andrea și Varga Adolf sunt elevii care au primit Bursa Sfântu Gheorghe în 2018. 

Programul Burselor de Excelență a fost inițiat în 2010, iar până acum zeci de elevi aflați în clasele terminale ale liceului au beneficiat de sume în bani menite să le asigure un start pentru viitorul imediat. Bursele sunt astfel o modalitate de sprijinire și recompensare a tinerilor excelenți din Sfântu Gheorghe.

Pe lângă acest sprijin financiar pentru cei mai merituoși elevi din clasa a XII-a, Primăria Sfântu Gheorghe oferă și bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social. La începutul lui 2019, municipalitatea a decis că anul acesta va fi dedicat elevilor, iar în acest context au fost majorate și bursele. 

Astfel, elevii care beneficiază de bursă de performanță vor primi 300 de lei, în loc de 150. Bursele de merit au crescut de la 100 la 200 de lei, iar cele de studiu de la 35 de lei, la 100 de lei. Și bursele de ajutor social sunt mai mari. Dacă până acum elevii care beneficiau de acest sprijin primeau 60 de lei, în anul școlar 2019-2020 beneficiază de o bursă de 150 de lei.

Sursă foto: Vargyasi Levente.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.