EDUCATIE 6 august 2013

Se apropie Bac-ul de toamnă

de Covasna Media | 682 vizualizări

La a doua sesiune a examenului s-au înscris deja 758 de candidați din judeţ

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a publicat centrele de examinare, respectiv liceele arondate acestor centre pentru Bacalaureatul de toamnă. Astfel, la nivelul județului vor fi câte două centre pentru examenele orale, respectiv cele scrise.

Pentru probele de competențe lingvistice și digitale, respectiv probele scrise, vor fi două centre: Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, respectiv Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc. La primul centru sunt arondate toate liceele din Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului și Baraolt, iar la cel de al doilea toate liceele din Târgu Secuiesc și Covasna.

Pentru desfășurarea  probelor scrise va funcționa și o subcomisie în cadrul Liceului Tehnologic „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe, care, în funcție de numărul candidaților înscriși după examenele de corigență, va funcționa numai la proba din 26 august. Liceele arondate la subcomisia din cadrul Liceului Tehnologic „Berde Áron” Sfântu Gheorghe sunt Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Liceul Teoretic „Székely Mikó”, Liceul Teologic Reformat Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Berde Áron”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

Inspectorul de specialitate din cadrul IȘJ Covasna, Farkas Csaba, ne-a declarat că la Bac s-au înscris deja 758 de candidați.

„Se vor mai putea înscrie și cei care au rămas corigenți, întrucât examenele de corigență vor fi în perioada 7-8 august, iar pentru aceștia ziua de înscriere la Bac este de 9 august” – spune Farkas Csaba.

Examenele vor începe pe 19 august, iar primele rezultatele vor fi afișate pe data de 2 septembrie. În aceeași zi se vor depune contestațiile, pentru ca rezultatele finale să fie afișate pe 5 septembrie. Procentul de promovabilitate la sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost de 43,56%.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.