EDUCATIE 31 august 2017

Școală de vară pentru sufletul copiilor, în satul Ciumernic

de Iulia Drăghici - Taraș | 2168 vizualizări

O nouă ediție a școlii de vară „Icoana din sufletul copilului” a avut loc în zona Buzaielor

A treia ediție a școlii de vară „Icoana din sufletul copilului” s-a desfășurat, în perioada 28–31 august, în satul Ciumernic din Sita Buzăului. La acțiune au participat 30 de copii de la școala gimnazială din localitate.

După ce primele două ediții ale școlii de vară „Icoana din sufletul copilului”, din 2015 și 2016, au avut loc în satul brașovean Acriș, din Vama Buzăului, anul acesta evenimentul s-a mutat în județul Covasna, respectiv în satul Ciumernic.

Acțiunea a fost inițiată și organizată de familia preotului Claudiu Lihor, care acum slujește la Parohia din satul sitean Ciumernic. Evenimentul, care a fost bine primit de autoritățile de aici, i-a urmat și, astfel, 30 de copii din localitate au beneficiat de o școală de vară specială.

Elevii din clasele V–VIII au avut ocazia să învețe tainele picturii de icoane, în special pe sticlă, dar și să participe alături de organizatori la jocuri interactive, de relaxare și de relaţionare. De asemenea, participanții au fost în excursii, atât în natură (la Cascada Urlătoarea și la Rezervația de Zimbri din Vama Buzăului), cât și la mănăstiri (Valea Mare și Sita Buzăului).

Scopul şcolii de vară este educarea copiilor în spiritul valorilor moral-religioase şi descoperirea de aptitudini artistice în rândul acestora.

Activitățile s-au desfășurat în mare parte la Căminul Cultural din satul Ciumernic, proaspăt reabilitat.

Alături de Parohia din Ciumernic, la organizare au contribuit și Biserica Ortodoxă, Școala din Ciumernic, Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Primăria Sita Buzăului.

Primăria a asigurat atât cadouri participanților, cât și recuzita necesară, de la șepci, tricouri, până la căni, culori și alte materiale didactice.

„Mâine, avem premierea. Îi avem ca invitați pe părinți, vom prezenta lucrările realizate de copii — cum facem de obicei”, ne-a informat coordonatoarea evenimentului, profesoara Alemănuța Lihor.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.