EDUCATIE 21 iulie 2010

Şcoală de Vară a voluntarilor din judeţul Covasna

de Covasna Media | 611 vizualizări
Zilele trecute s-a încheiat cu succes Şcoala de Vară a voluntarilor din judeţul Covasna, desfăşurată la tabăra DTJ Covasna din Zăbala și organizată de Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna şi organizaţiile de tineret din regiune, respectiv Asociaţia Tinerilor din Ilieni, Asociaţia Junior Business Club, Asociaţia HARIT şi Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe. Tabăra s-a

Zilele trecute s-a încheiat cu succes Şcoala de Vară a voluntarilor din judeţul Covasna, desfăşurată la tabăra DTJ Covasna din Zăbala și organizată de Autoritatea Naţională de Sport şi Tineret în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna şi organizaţiile de tineret din regiune, respectiv Asociaţia Tinerilor din Ilieni, Asociaţia Junior Business Club, Asociaţia HARIT şi Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe.

Tabăra s-a desfăşurat în perioada 14-18 iulie 2010 şi la aceasta au participat peste 100 de tineri din judeţele Covasna, Harghita şi Hunedoara, membri sau voluntari ai diferitelor organizaţii de tineret. În prima zi au sosit participanţii şi s-au acomodat cu peisajul superb din Zăbala. După cină, ei au fost despărţiţi în 6 grupe şi s­au cunoscut mai bine cu ajutorul unor metode non-formale. Fiecare grupă a trebuit astfel să simuleze crearea unui ONGT şi pe parcursul taberei a trebuit să găsească răspunsuri la diferite probleme actuale, cum ar fi atragarea tinerilor în organizaţii sau rolul organizaţiilor de tineret în dezvoltarea comunităţilor locale.

Deschiderea oficială a avut loc în a doua zi, ocazie cu care primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, şi directorul coordonator adjunct al DTJ Covasna, Tischler Ferenc şi organizatorii i-au salutat pe cei prezenţi şi au vorbit despre importanţa unei şcoli de vară în regiunea noastră. După masă, Centrul Europe Direct din Sfântu Gheorghe a organizat ‘Cafeneaua europeană’, unde la un ceai sau o cafea participanții au putut discuta despre rolul Parlamentului European în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. În paralel s-a desfăşurat şi programul ‘Open space’ organizat de către Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe, care a avut ca obiectiv prezentarea programului Tineret În Acţiune. Tot în această zi, după programele sportive tinerii au putut vorbi liber despre importanţa ecologiei şi a programelor verzi împreună cu Nagy Jozsef, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Ziua s-a încheiat cu ansamblul folcloric ‘Perkő’.

Vineri, în a treia zi a programului, după trezire şi programele de dimineaţa, tinerii au fost invitaţi să vorbească despre importanţa şi rolul organizaţiilor de tineret în cadrul unui workshop care a fost condus de lideri de ONGT-uri din regiune. După masa, tinerii au putut exersa activităţi tradiţionale meşteşugăreşti, după care a urmat prezentarea Asociaţiei Junior Business Club, despre tineri de succes care au lansat diferite mici afaceri. Seara, programul a inclus şi un program de umor în compania unor tineri din judeţul Harghita, după care, tinerii din Asociaţia Tone Troopers au organizat un program interactiv.

În ultima zi, tinerii au putut asculta prezentarea vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale de Sport şi Tineret, Szell Lorincz despre viaţa de zi cu zi a tinerilor din judeţul Hunedoara. Totodată, a fost prezentată structura autorităţii pe plan naţional şi pe plan local. În cadrul şcolii de vară s-a doborât şi un record, respectiv, 84 de persoane au prăjit slănină în acelaşi timp, cu 20 mai mult decât vechiul record. Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără.

Conform formularelor de evaluare, toţi participanţii au considerat ca oportună şi binevenită idea unei şcoli de vară în judeţul nostru, şi peste 95% din participanţi doresc să vină şi la o viitoare ediţie a programului.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.