EDUCATIE 15 martie 2021

Scenariul galben, aplicat de luni în peste 70 dintre unitățile școlare din județ

de Daniela Luca | 1108 vizualizări

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, scenariul galben va fi aplicat de luni, 15 martie, în 73 de unități școlare din 18 localități. Este vorba despre orașele Sfântu Gheorghe, Covasna și alte 16 comune și sate din județ. Școala Gimnazială „Horn Dávid” și Grădinița cu Program Normal din Comandău rămân și în această săptămână în scenariul roșu.

Numărul unităților de învățământ care vor funcționa după scenariul galben, în care sunt deschise grădinițele și merg la școală elevii din ciclul primar, clasele I-IV și cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, a scăzut săptămâna aceasta de la 87, cât erau săptămâna trecută, la 73. 

Este vorba despre școli și grădinițe din Sfântu Gheorghe, Covasna, Cernat, Albiș, Icfalău, Chichiș, Băcel, Comandău, Chiuruș, Moacșa, Pădureni, Zagon, Păpăuți, Zăbala, Peteni, Surcea, Tamașfalău și Zăbala. 

Restul școlilor și grădinițelor din județ, 228 la număr, vor funcționa de luni conform scenariului verde. 

Totodată, pentru că localitatea Comandău rămâne deocamdată în scenariul roșu, având incidența peste 3 la mia de locuitori, același scenariu se menține și în școala și grădinița din comună. 

Inspectorul școlar general, Kiss Imre, a declarat săptămâna trecută că deși la Comandău se aplică scenariul roșu, conform acestuia pot merge la cursuri copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, iar ceilalți fac ore online.

Cele mai multe clase cu activitate față în față suspendată, după ce mai mulți copii și dascăli au fost diagnosticați cu COVID-19, sunt și în această săptămână de la unitățile de învățământ din Sfântu Gheorghe. Este vorba despre 14 clase de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, unde activitatea față în față a fost suspendată pentru că un cadru didactic a fost depistat COVID-19 pozitiv.  

Continuă să învețe integral în online, până pe 18 martie, și o clasă din ciclul primar de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Și în acest caz este vorba despre un cadru didactic depistat cu COVID-19. 

Până pe 17 martie este suspendată activitatea și la grupa mijlocie „Csicsergők” de la Grădinița cu Program Prelungit „Hófehérke” din Sfântu Gheorghe, după ce un copil a fost testat pozitiv, mai arată datele IȘJ Covasna. La grupa combinată „Florilor” de la Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver” din Sfântu Gheorghe activitatea ar trebui să se reia pe 18 martie (copil infectat), dar și la grupa antepreșcolară de la  Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Covasna (cadru didactic infectat). 

Marți, pe 16 martie, va ieși din scenariul roșu și o clasă de la IV-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, după ce pe 3 martie activitatea față în față s-a suspendat din cauza infectării unui elev. 

Un învățător infectat a fost depistat și Școala Gimnazială „Bartha Károly” Boroșneu Mare. Activitatea în clasa I a fost suspendată în data de 8 martie. 

Tot săptămâna trecută au trecut în online și elevii clasei a II-a de la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, după ce un profesor a avut test COVID pozitiv. Copiii vor reveni la ore pe 24 martie, conform datelor IȘJ Covasna. 

În județul Covasna numărul preșcolarilor și elevilor confirmați cu COVID-19 de la începutul celui de-al II-lea semestru este de 23, iar numărul cadrelor didactice pozitive a ajuns la 36, conform datelor publicate săptămâna trecută pe site-ul Ministerului Educației.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.