EDUCATIE 19 octombrie 2017

S-au analizat vise, idei și planuri

de Covasna Media | 1288 vizualizări

Junior Business Club dorește să stimuleze participarea mai activă a tinerilor în mediul afacerilorși cu acest scop a organizat concursul planurilor de afaceri, care s-a desfășurat ieri la Universitatea Babes-Bolyai.

Regândit față de edițiile anterioare, Startup Pitch Day, inclusă într-o serie de evenimente din săptămâna denumită Startup weekend, încearcă să faciliteze inițierea unor noi afaceri de către tineri, căutând mentori pentru ei, dar și investitori. În drumul spre succes desigur au un rol decisiv și viitorii afaceriști, care – cel puțin așa ar fi de preferat – posedă și talentul de a prezenta foarte convingător ideea lor, de a demonstra viabilitatea acestora.

Dincolo de teorie, șase planuri de afaceri au fost aduse în fața juriului alcătuit din Debreczeni Lászlo, consultant financiar, Rácz Lilla, proprietara castelului Daniel din Tălisoara, Szarvadi Loránd, proprietar al Grand Hotel Balvanyos, toți fiind prezenți pentru a exercita critica constructivă.

Printre ideile de business ale tinerilor am găsit unul de creșterea și comercializarea plantelor medicinale, o agenție de turism cu menirea de a crea condiții optime pentru ecoturism, o mașinuță modulară robot, funcțională ca material demonstrativ ori o jucărie, o platformă pentru a facilita vânzarea operelor artiștilor și designerilor.

Juriul a favorizat această ultimă idee, echipa clujeană formată din trei tineri numită Artwise a câștigat o călătorie la Budapesta pentru un program de mentorat derulat de specialiștii The connect East Incubator și Startup Women Competition Europe, un weekend la Grand Hotel Balvanyos și cărți de specialitate.

Bodor Tunde

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.