EDUCATIE 9 octombrie 2018

S-a dat startul programului „Mai mult decât un loc pe hartă”

de Covasna Media | 904 vizualizări

Fondul programului este de 10.000 de lei

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA - Háromszéki Közösségi Alapítvány) a dat startul unei noi ediții a programului de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”. Școlile și liceele pot aplica până pe 15 octombrie pentru a organiza excursii de o zi  în județul Covasna. Excursiile vor fi organizate în perioada octombrie-noiembrie și au ca scop socializarea elevilor, consolidarea cunoștințelor de geografie și istorie, dar și cunoașterea obiectivelor turistice din județ. 

Proiectele selectate vor fi finanţate cu suma totală de 10.000 de lei, bani colectați în cadrul Licitației Civile – acțiune de strângere de fonduri, iar valoarea sponsorizării unui proiect variază între 500 și 1000 de lei.

Participanții trebuie să întocmească un program bine organizat, în care să includă obiective culturale, geografice, istorice, turistice și economice. De asemenea, trebuie să dispună de un ghid profesional.

Vor fi avantajate proiectele care vor include în program vizitarea unei întreprinderi locale (atelier de meșteșug tradițional, unități industriale, firme de prestări servicii) sau întâlniri organizate cu o persoană talentată.

Cheltuielile decontabile includ cheltuielile de drum (combustibil, bilet de tren, de autobuz). Taxele de intrare (la muzee, expoziţii, etc.) vor constitui contribuția proprie a inițiatorului proiectului.

Aplicaţiile vor fi înaintate prin completarea formularelor tip, la biroul Fundaţiei Comunitare Covasna (Sf. Gheorghe, Str. Bisericii nr. 1A), într-un exemplar, ştampilate şi semnate de către directorul unității de învățământ. Formularul poate fi descărcat de pe pagina de internet a Fundației: www.hka.ro. La aplicație trebuie atașat CV-ul însoțitorului de specialitate.

Proiecul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost lansat în anul 2013 pentru ca elevii covăsneni să aibă oportunitatea de a cunoaște județul și de a vizita  obiective turistice, culturale sau istorice care poate sunt la doi pași de ei, dar nu le-au văzut niciodată. Aceste excursii vor contribui la lărgirea cunoștințelor teoretice dobândite la școală și oferă elevilor posibilitatea de a-și dezvolta spiritul de prietenie, disciplina și capacitățile organizatorice.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.