EDUCATIE 1 septembrie 2020

S-a dat startul înscrierilor online la Palatul Copiilor

de Daniela Luca | 1279 vizualizări

Anul acesta, copiii pot alege dintre cele 21 de cercuri puse la dispoziție de instituție

Înscrierile la Palatul Copiilor pentru anul școlar 2020-2021 încep de marți, 1 septembrie. Oferta de anul acesta cuprinde peste 20 de cercuri, astfel încât orice copil să își poată găsi o activitate pe placul lui. Doritorii se pot înscrie online până pe 30 septembrie. Activitățile vor începe pe 14 septembrie, cu respectarea normelor impuse pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, precizează conducerea instituției. 

Activitatea la Palatul Copiilor din județ a încetat odată cu închiderea școlilor. Înscrierile pentru noul an școlar încep de marți, 1 septembrie. 

„O noutate este cercul de animație. De asemenea, anul acesta avem mai mulți profesori pentru înot și schi. Noi am respectat toate regulile propuse de Minister și acolo unde avem mai mulți copii, de exemplu la cercurile de dans, doamnele profesoare vor face o selecție și probabil copiii o să vină din două în două în săptămâni pentru că mai mult de 10-11 copii nu pot să intre în sala de dans. Și la restul cercurilor se va ține cont de regulile impuse. Am cumpărat dozatoare cu dezinfectanți. Suntem pregătiți să prevenim îmbolnăvirile”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Printre cercurile care vor funcționa și în acest an se numără: dansul modern, dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, aeromodelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah, ziaristică și animație. 

Formularul online pentru înscriere poate fi accesat pe pagina de Facebook a instituției.

Copiii din afara reședinței de județ de asemenea vor putea beneficia de educație nonformală la cercurile care vor funcționa în celelalte orașe, la Cluburile Copiilor. Astfel de Cluburi funcționează la Baraolt, la Întorsura Buzăului, la Târgu Secuiesc și la Covasna. 

Participarea la toate cercurile este gratuită, iar costurile sunt suportate de Inspectoratul Școlar prin Ministerul Educației.

În repetate rânduri, conducerea instituției a susținut că  învățământul nonformal contribuie substanțial la dezvoltarea competențelor și aptitudinilor elevilor, competențele interpersonale, încrederea în sine, responsabilitatea și disciplina fiind doar câteva dintre acestea.

„Am modernizat echipamentele de la cercuri, ținem cont de cerințele elevilor în ceea ce privește conținutul programului extrașcolar. Vrem să oferim elevilor activități de calitate pentru a petrece timpul liber cât mai eficient și cât mai educativ și totodată distractiv. Avem o echipă tânără, unită și suntem dornici să organizăm activitățile practice ale elevilor în așa fel ca să formăm competențele elevilor”, mai transmite conducerea Palatului Copiilor. 

Activitățile vor începe luni, pe 14 septembrie, după orarul cercurilor.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.