EDUCATIE 9 noiembrie 2018

Rezultate noi în cadrul programului DOFE

de Covasna Media | 1039 vizualizări

Programul DOFE din județul Covasna a avansat la un nou nivel. În urma mai multor luni de pregătire, după Sfântu Gheorghe, și tinerii din Târgu Secuiesc au posibilitatea de a implica în activitățile programului.

The Duke of Edinburgh’s International Award – DOFE este liderul programelor de dezvoltare personală care se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani. Programul este rezultatul eforturilor a trei oameni – ASR Prințul Philip, Kurt Hahn, specialist în educație german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest – care au observat faptul că dezvoltarea tinerilor nu era suficientă în anumite domenii importante. Programul DOFE a evoluat foarte mult din 1956, când a fost lansat în Marea Britanie, și are ceva nou de oferit fiecărui tânăr din lume, indiferent unde trăiește şi oricare ar fi circumstanțele în care se află. Programul se derulează în 140 de țări din lume.

La Târgu Secuiesc, într-un prim pas s-a format echipa liderilor, cei care au rol de a acorda sprijin tinerilor pe tot parcursul programului. În program sunt implicaţi în total 18 tineri din diferite licee din oraș, care desfășoară activități pe diferite nivele: argint (6 luni) și bronz (3 luni). Dezvoltarea tinerilor este realizată în trei secțiuni: abilitate personală, sport și voluntariat. Momentan tinerii sunt sprijiniți de către 5 lideri voluntari din Târgu Secuiesc. Programul local este implementat în parteneriat cu Fundația Pro Sanitate Wegener.

La Sfântu Gheorghe programul se derulează cu 38 de tineri activi, care sunt sprijiniți de 8 lideri voluntari. Fiecare nivel de educare este încheiat cu o aventură. Aventura poate fi: explorarea unei regiuni geografice; realizarea unei drumeții; tură călare sau pe bicicletă. În luna octombrie, 10 tineri au finalizat secțiunea de aventură de trei zile, din care remarcabilă este mai ales tura de călărie. La nivel județean programul este coordonat de 21 de lideri și evaluatori – supraveghetori.

În perioada următoare, pentru echipa din Târgu Secuiesc va fi organizat un curs de formare de trei zile, totodată fiind implicaţi noi lideri din orașul Baraolt și Covasna, astfel programul se extinde și în alte orașe din judeţ.

Finanțatorii programului: Fundația Fundația Pro Sanitate Wegener, Fundația Internațională DOFE, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna.

Biroul de Tineret Turulmadár

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.