EDUCATIE 15 iulie 2012

Rezultate finale la bacalaureat – promovabilitate 33,48%

de Agerpres | 508 vizualizări

19 elevi au promovat Bac-ul în Covasna în urma contestaţiilor.

În urma rezolvării contestaţiilor depuse de elevii care au picat examenul de bacalaureat din acest an procentul de promovabilitate a crescut în judeţul Covasna de la 32,42% la 33,48%.

Potrivit datelor finale comunicate vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, 622 de elevi din totalul celor 1858 prezenţi la examen au reuşit să obţină note de trecere, dintre care 19 în urma rezolvării contestaţiilor.

În total au fost depuse 441 de contestaţii, adică jumătate faţă de anul trecut, deşi notele la examen au fost mai mici decât la ediţia precedentă. Prin urmare, anul acesta 1229 de elevi au obţinut note sub 6 şi au picat examenul de bacalaureat, iar 7 au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Anul trecut procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 45,92%.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, Keresztély Irma a catalogat drept “dezastruoase, dar previzibile” rezultatele obţinute de elevii covăsneni la bacalaureat din acest an, menţionând că aceştia au avut probleme nu cu atât cu limba română, cât cu matematica.

Keresztely Irma a mai spus că liceele tehnologice au fost cele care au tras în jos media la bacalaureat a judeţului, arătând că liceele teoretice şi vocaţionale au avut o promovabilitate de aproape 60%, iar celelalte de nici 10%. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul “Székely Mikó” şi Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (peste 80%), iar la polul opus s-au clasat Grupul Şcolar “Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe şi Grupul Şcolar “Apor Péter” din Târgu Secuiesc (promovabilitate sub 4%).

Conducerea Inspectoratului Şcolar consideră că eşecul de la bacalaureat se datorează în egală măsură elevilor, profesorilor, directorilor de şcoli, părinţilor şi întregului sistem de învăţământ care trebuie reformat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.