EDUCATIE 24 aprilie 2018

Reciclarea hainelor, promovată în rândul elevilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1090 vizualizări

Participanți de la trei licee tehnologice din județ au luat parte la concursul „Re-fashion starts in school”

Elevi din trei școli din județ au participat luni, 23 aprilie, la concursul „Re-fashion starts in school”, un eveniment dedicat promovării reciclării hainelor, respectiv modei sustenabile. Concursul a avut 10 participanți, care au fost împărțiți în 5 echipe. Fiecare echipă a avut de realizat două produse - un articol casnic, respectiv un obiect de îmbrăcăminte sau accesoriu.  

Cei 10 participanți la concursul „Re-fashion starts in school”, aflat la a doua ediție au fost de la „Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului, Grupul Școlar „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt și Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe.

În urma deliberării juriului, format din specialiști și designeri, locul I au obținut atât Grupul Școlar „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt – la o categorie și Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe – la cealaltă categorie.

În departajarea echipelor s-a ținut cont atât de creativitate, cât și de calitatea realizării produsului – calitatea cusăturii sau combinarea materialelor.  

Scopul acțiunii este de promovare a modei sustenabile. Ca să nu ajungă hainele la gunoi, acestea pot primi o nouă utilizare. (...) Au făcut niște lucruri foarte drăguțe. (...) Toată lumea a primit diplome și premiu de participare. (...) E a doua ediție și am observat că elevilor le place foarte mult. Sunt încântați, vin cu plăcere. Sunt participanți care au venit a doua oară. Ne-am înțeles cu cei de la liceul din Baraolt să facem următoarea ediție la ei”, a declarat pentru Observatorul de Covasna managerul clusterului Transylvania Textile &Fashion, Bogyó Mirela.

Acțiunea s-a aflat luni la a doua ediție, prima desfășurându-se în luna octombrie 2017, în cadrul Startup Week.

Evenimentul a fost organizat de Clusterul Transylvania Textile & Fashion, ca parte a evenimentelor dedicate atât Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, cât și parte a evenimentului Statup Week, organizat de ASIMCOV.

Organizatorii acțiunii „Re-fashion starts in school” au în plan organizarea de evenimente de conștientizare a importanței reutilizării hainelor în rândul tuturor categoriilor de elevi, nu doar a celor care studiază croitoria, în special din cauza faptului că industria textilă este al doilea cel mai mare poluator din lume, după industria petrolieră.

„Ne-am gândit să facem acțiuni de conștientizare, prin care să spunem tuturor elevilor ce trenduri sunt în lume, ce se poate face, ce tehnici se pot folosi, eventual să știe ce înseamnă dacă aud de undeva de re-fashion”, a încheiat managerul clusterului Transylvania Textile &Fashion, Bogyó Mirela.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.